Artvin'de Profesyonel Turist Rehberlik Kursu Açılıyor

Artvin Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Edirne, İzmir ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri bünyesinde ülkesel nitelikte profesyonel turist rehberliği kursları açılacağını bildirdi.


Artvin Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Edirne, İzmir ve Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri bünyesinde ülkesel nitelikte profesyonel turist rehberliği kursları açılacağını bildirdi.

Ateş, yaptığı açıklamada, özellikle komşu ülke Gürcistan'dan Artvin'e çok sayıda turist geldiğini belirterek, "İlimizde Gürcüce bilen vatandaşların profesyonel turist rehberliğine ilgi göstereceğini umuyorum" dedi.

Ateş, şunları kaydetti:

"Kurslar Edirne'de Yunanca, Macarca, Bulgarca, Sırpça, Hırvatça, Boşnakça, Makedonca ve Arapça, İzmir'de Norveççe, İsveççe, Romence, Fince, Danimarkaca, Slovakça, Çince, Japonca, İspanyolca, İtalyanca, Hollandaca, İbranice, Gürcüce, Lehçe, Çekçe, Korece, Portekizce ve Urduca, Antalya'da ise Arapça, Farsça, İspanyolca, Norveççe, İsveççe, Rusça, Slovakça, Lehçe ve Çekçe dillerinde yapılacaktır."

Ateş, sınavlara katılacak adaylarda aranacak koşullar, başvuru iÇin gerekli belgeler, başvuru yeri, süresi ve adreslerine ile ilgili olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri ile bakanlığın "wwww.kulturturizm.gov.tr" adresinden bilgi edinilebileceğini bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

İstanbul'da okullar tatil edildi
Türkiye Basın Federasyonu Kuruldu
AFAD Açıkladı: Bursa Nilüfer'de 4 Büyüklüğünde Deprem
Elektrik Faturalarında Yeni Dönem 1 Şubat'ta Başlıyor
Merkez bankası faizi düşürdü