Anne katili kızlara evde tatbikat yaptırıldı

İzmir'de annelerini öldüren kızlara, olay yeri olan evlerinde, Savcı'nın gözetiminde tatbikat yaptırıldı.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, anneleri Gülseren Süngü'yü öldüren Şeyda P. (19) ve B.P.'ye (17) olay yeri olan evlerinde Savcı'nın gözetiminde tatbikat yaptırıldı. Şakran Cezaevi'ne ait ring aracıyla olay yerine getirilen Ş.P ve B.P.'nin, evlerinin önünde indirildikleri sırada gözyaşı döktüğü öğrenildi. Ancak uyarılar üzerine eve giren kız kardeşler, cinayet anını Savcı'ya bir kez daha anlattı. Ş.P ve B.P.'nin babası Rüstem P.'nin de hazır bulunduğu tatbikatın ardından kızlar, özel eşyalarını da yanlarına alarak tekrar cezaevine götürüldü.
KIZLARIN KUŞLARI DOĞAYA BIRAKILDI

Tatbikatın ardından kızların beslediği çok sayıda muhabbet kuşunun ekipler tarafından, bakacak kimsenin kalmaması üzerine doğaya bırakıldığı öğrenildi.
TEYZELERİ KONUŞTU

Kız kardeşler, birahanede çalışan anneleri 39 yaşındaki Gülseren Süngü'yü elektroşok cihazıyla bayıltıp, 26 bıçak darbesiyle öldürmüştü. Cinayet sonrası ortaya ilginç iddialar atılmıştı. Annenin eve getirdiği erkeklerin, kızları rahatsız ettiği, annenin kızları erkeklerin önünde oynamaya zorladığı, okumalarına izin vermediği öne sürülmüştü. Teyzeleri ise bu iddiaları yalanladı ve şunları söyledi:

Olayı hangi bir yerinden anlatayım bilmiyorum. Ablam olayın ardından canavar gibi gösterildi ama öyle değildi. Tamam birahanelerde çalışıyordu, ama melek gibiydi. Bunu komşuları da, tanıdıkları da söyler. O kızlarıyla ortada kaldı. Ne yapsın onlar için böyle bir yola girmek zorunda kaldı. Kısa süre önce oturdukları evi büyük kızının üzerine yaptı. Küçük kızı için de Çandarlı'da işyeri satın aldı. Hesaplarına paralar yatırdı. Bunları, bu hayatı sadece kızları için yıllarca çekti. Yoksa hangi kadın yaşamak ister bu alemi.
İKİSİ DERSANEYE GİDECEKTİ

Büyük yeğenim kaydını Muğla Dalaman'a yaptırdıktan sonra yanıma geldiler. Yeğenim okulun ve çevresinin kendisini cezbetmediğini söyledi. Biz de iki yıl okumanın artık değerli olmadığını söyledik. O da gitti kaydını dondurdu. Kız kardeşi de bu yıl sınava hazırlanıyordu. Hatta ikisin de dershaneye gitmesine anneleriyle birlikte karar verdik. Ya bizim yanımızda ya da Aliağa'daki bir dershaneye gideceklerdi. Eve gidip bakıldığında hazırlık kitaplarını görürler zaten
OLAY BİRANLIK ERGENLİK SIKINTISINDAN KAYNAKLANMIŞTIR

Elbette kavga ediyorlardı. Yeğenlerim bana annelerinden baskı gördüklerini, birahanede çalışmasından da rahatsız olduklarını söylüyorlardı. Ben de onlara annelerinin bu işi yapmak istemediğini, ancak onlar için katlandığını anlatıyordum. Ablam da kızların derslerine çalışmadığını, sözünü dinlemediği ve yaşları erken olmasına rağmen erkek arkadaş edinip gezdiklerinden yakınıyordu. Ama hiç bir zaman bu acı olayın yaşanacağına ihtimal vermedim. Ben olayın bir anlık ergenlik sıkıntısından kaynaklandığına inanıyorum. Yeğenlerim böyle bir olayı planlayarak yapamazlar. Zaten yeğenlerimle karakolda göz göze geldiğim anda ağlayıp pişman aldıklarını söylüyorlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?