Albay Turhan Talu'nun Rize'den Ayrıldı

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun Müsteşarlığa atanmasıyla başlayan Rize Protokolündeki köklü değişiklikler devam ediyor.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'nun İçişleri Bakanlığına Müsteşar olarak atanmasıyla başlayan Rize Protokolündeki köklü değişiklikler Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu'nun Rize'den ayrılmasıyla devam ediyor.

Yaklaşık 3 ay önce İçişleri Bakanlığına Müsteşar olarak atanması dolayısıyla Rize'den ayrılan Rize Protokolünün bir numaralı ismi Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu'ndan  sonra Rize'den ayrılan ikinci isim ise Rize'deki görev süresini dolduran Rize Protokolünün iki numaralı ismi Rize İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Turhan Talu oldu.

Talu, bugün Garnizon Komutanlığında düzenlenen törenle Rize'den ayrılırken Talu'nun yerine Niğde Garnizon Komutanlığı'ndan Rize Garnizon Komutanlığı'na atanan Jandarma Albay İsmet Cansaran görevine başladı.  Atamaları başka illere çıkan Rize Vali Yardımcılarının da önümüzdeki günlerde Rize'den ayrılacak olmaları dolayısıyla Rize protokolünün en üst düzeyindeki isimler tamamen değişmiş olacak.


Rize Garnizon Komutanlığı’nda bugün düzenlenen veda programına Rize’nin yeni Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran başta olmak üzere Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve birçok üst düzey yetkili ile işadamları katıldı. Talu’nun, Ramazan Bayramı’ndan sonra Ankara’da Destek Kıtalar Komutanı olarak yeni görevine başlayacağı öğrenildi.



Jandarma Albay Turhan Talu, öncelikle Garnizon Komutanlığında görevli asker ve askeri personele yönelik bir veda konuşmasında bulundu ardından protokol üyeleriyle sohbette bulunarak törene katılanlarla vedalaşarak Rize’ye veda etti. Yıllık izninin bir bölümünü kullanmak üzere tatile çıkan Albay Talu, Ramazan Bayramı’ndan sonra Ankara’daki yeni görevine başlayacak.

Talu’nun Rize’den ayrılmasından sonra Rize’nin yeni Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, tebrikleri kabul ederek Rize’deki görevine başladı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu
Kahramanmaraş Pazarcık'ta 5 Büyüklüğünde Deprem