Adliye için adalet istiyorlar

Rize`nin Fındıklı ve İkizdere İlçe Adliyeleri`nin kapatılması tepkilere neden oluyor.

Türkiye genelinde işlerinin azlığı nedeni ile 148 ilçe adliyesinin kapatılması kararlaştırılırken gelen tepkiler üzerine 45 adliyenin kapatılma kararı iptal edilmişti. Taleplere rağmen Rize’nin Fındıklı ve İkizdere İlçe Adliyeleri için alınan kapatılma kararının kaldırılmaması tepkilere neden oluyor.

  Konuyla ilgili olarak yurt genelinde ki Fındıklı Dernekleri yarın Fındıklı İlçesi’nde bir araya gelerek ortak hareket kararı alıp yol haritalarını belirleyecekler.

  Konuyla ilgili bilgi aldığımız Fındıklı Kültür Çevre ve Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Yaşar Özcihan, “Fındıklı bu uygulama ile mağdur ediliyor. Hemen yanı başımızdaki Arhavi Adliyesi’de kapatılmak istenmişti. Hopa’ya bağlanacaktı. İki ilçe arasında 6 kilo metre var. Bu yakınlığa ve nüfusunun bizden az olmasına rağmen Arhavi Adliyesi’nin kapatılma kararı iptal edildi. Bizim Pazar İlçesi ile aramızda 26 kilo metre olmasına rağmen bizim talebimiz geri çevirimdi. Trabzon’da Çaykara, Araklı ve Tonya Adliyelerinin de kapatılma kararları iptal edildi. Araklı ve Sürmene arasındaki mesafe ise 6 kilo metre. Nüfusumuzun fazla olması, iş yoğunluğunun fazla olması ve bağlanacağımız Pazar Adliyesi ile aramızdaki mesafenin bu ilçelerden daha fazla olmasına rağmen uygulamayı adaletsizce buluyoruz. Konuyla ilgili olarak tüm Fındıklı Dernekleri ile bir araya gelerek ortak bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

  Öte yandan Rize’nin İkizdere İlçesi Adliyesi de kapatılarak 28 kilo metre uzaklıkta ki Kalkandere Adliyesi’ne bağlanıyor. Benzer tepkiler İkizdere İlçesi’nde de mevcut.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu