Acaristanlı Bakanlar Rize'de

Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ’ın daveti üzerine Acaristan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Temur GABAİDZE ve Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia ABULADZE Rize'ye ziyaret gerçekleştirdi.

Misafirlerini makamında ağırlayan Rize Üniversitesi Rektörü, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rize’de bulunmaktan dolayı oldukça mutlu olduklarını kaydeden Bakanlar GABAİDZE ve ABULADZE, Rektör Arif YILMAZ’ı ülkelerine davet etti. İki ülke üniversiteleri arasında eğitim ve sağlık alanında işbirliği imkanlarının masaya yatırıldığı görüşme sonrası Rektör, hem Sağlık Bakanına hem de Eğitim, Kültür ve Spor Bakanına şilt, heyet ise Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ’a tablo hediye etti.

Ardından üniversitenin toplantı salonunda Uluslararası İlişkiler Ofisi Uzmanlarından Öğretim Elemanı Ozan SELCİK tarafından Rize Üniversitesini anlatan görsel sunum yapıldı. Sunulan sağlık hizmetlerini yerinde görmek amacıyla Rize Üniversitesi Rektörü öncülüğünde misafirler önce Tıp Fakültesine, ardından da Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesine ziyaret gerçekleştirdi.

Birimler hakkında Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Davut KESKİN, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hasan TÜRÜT’ten bilgiler alan heyet, tedavi gören vatandaşları da ziyaret etti. Rektör ile birlikte Acaristan Özerk Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Temur GABAİDZE ve Eğitim, Kültür ve Spor Bakanı Gia ABULADZE, Rize Valisi Seyfullah HACIMÜFTÜOĞLU’nu makamında ziyaret etti.

Vali HACIMÜFTÜOĞLU burada yaptığı açıklamada, kardeş ülke bakanlarının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif YILMAZ öncülüğünde iki ülke arasında başlatılan eğitim ve sağlık alanındaki işbirliği çalışmalarının çok güzel sonuçlar vereceğini söyledi.

 

 

Görüşmenin ardından Rektör Prof. Dr. Arif YILMAZ, Güneysu’da misafirlerin onuruna yemek verdi. Yemeğin ardından tekrar Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen Bakanlar, anjiyo olan Acaristanlı vatandaşı ziyaret ederek sağlık durumu hakkında bilgiler aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?