12 kişinin öldüğü feci kazanın nedeni belli oldu

Ankara'da 12 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin de yaralandığı feci otobüs kazasının nasıl gerçekleştiği ortaya çıkmaya başladı.

Ankara'nın en işlek caddelerinden Dikimevi'nde EGO Genel Müdürlüğü'ne ait belediye otobüsü şoförünün büyük hatası, dün 12 kişinin feci şekilde hayatını kaybetmesine 13 kişinin yaralanmasına neden oldu.

İŞTE SEBEBİ

E.A. (46) yönetimindeki 06 DY 5472 plakalı, Akdere seferini yapan belediye otobüsü dün saat 13.30 sıralarında, Dikimevi Cemal Gürsel Caddesi'ndeki Ankaray İstasyonu yakınındaki Dikimevi merkez durağına yöneldi. Bir kaza nedeniyle durağa yanaşamayan şoför E.A., kapıları açarak otobüsteki yolcuları indirdi. Daha sonra E.A. otobüs çalışır vaziyette ve viteste olduğu halde el frenini çekerek, kendisi de otobüsten indi.

Arkasındaki araçların tepkisi üzerine E.A. kaldırıma yanaştırmak için yeniden otobüse bindi. Ancak otobüsün viteste olduğunu unutan E.A. el frenini indirdiğinde otobüs birden ileriye fırladı. Bir anda paniğe kapılan ve dev otobüsün hakimiyetini kaybeden E.A. önce durağa daldı, sonra da kaldırıma çıkarak 70-80 metre boyunca önüne gelen her şeyi altına alıp sürükledi.

Kaldırımda 70-80 metre giden otobüs durağı parçaladı, kaldırımdaki ağaçları kökünden söktü. Olay anında kaldırımda bulunan 12 kişi otobüsün altında feci şekilde ezilerek can verdi. 13 vatandaş ise yaralandı. Olayda 8 araç da zarar gördü.

Yaralılara ilk müdahale öğle vakti olması nedeniyle oldukça kalabalık olan Dikimevi'ndeki vatandaşlar tarafından yapıldı. Çeşitli hastaneler ile itfaiyeye yürüyüş mesafesinde olmasına rağmen ambulans ve yardım ekiplerinin kaza yerine geç gelmesi vatandaşların öfkesine neden oldu.

Yardım ekipleri gelene kadar otobüsün altında kalan insanları kurtarmak için vatandaşların "otobüsü devirelim" teklifinde bile bulundukları öğrenildi. Cenazeler, olay yerine gelen itfaiye ve kurtarma ekipleri tarafından otobüsün altından çıkarıldı.

ÜÇ SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Olaya el koyan polis, kaza yerinde geniş bir alana güvenlik şeridi çekti. Dikimevi'ne çıkan yol trafiğe kapatıldı, otobüsün etrafı brandayla kapatıldı. Polis, çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamerası kayıtlarını da incelemeye aldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili üç savcı görevlendirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Odabaşı da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Katliama neden olan otobüste gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi gerekse üretici firmanın yetkilileri tarafından teknik inceleme başlatıldı. Otobüsün içindeki kamera kayıtlarını da inceleyen uzman ekipler, kazanın nasıl meydana geldiğini tespite çalıştı.

(Milliyet)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?
Motorin Fiyatlarında İndirim geliyor
Narin Güran'ın cansız bedeni derede bulundu