12 il için kuvvetli yağış uyarısı

Hafta başından beri yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına alan yağışlar devam edecek.

Hava sıcaklığı, batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Ege ve Marmara'nın batısı yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
İŞTE YAĞIŞIN BEKLENDİĞİ İLLER

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve öğleden sonra Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Ordu, Sivas, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır, Van ve Bitlis çevrelerinin, akşam ve gece saatlerinde ise Ege bölge geneli ve Marmara'nın batısı ile İstanbul, Bursa ve Yalova çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığının batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı (Lodos), Karadeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yarın öğleden sonra Kuzey Ege kıyıları ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların, akşam ve gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (Ani sel, su baskını, yıldırım, taşkın vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?