107`lik Dede Kıskandırıyor

Rize`nin Kalkandere İlçesinde yaşayan Hacı Talip Eyüboğlu 107 yaşına gelmesine rağmen gözleri iyi gören kulakları iyi işiten ve hiçbir hastalığı olmayan sağlığında memnun olarak hayatını sürdürmektedir.

Günün teknolojisinin getirmiş olduğu rahatsızlıklardan olan kalp-damar hastalıları, kolesterol, hiper tansiyon, şeker gibi hastalıkların sende olup olmadığını sorduğumuzda “hayır bunları ben ilk defa senden duyuyorum “dedi. “Hastane, postane tanımam, iki ay önce 107 yaşına ayak bastım.”

Birçok savaşlar gördüm ,yaşadım, ülkemin birçok zorluklarını bende bu ülkenin bir vatandaşı olarak yaşadım ancak gelinen bu günler için şükrediyorum, yemeği yedirmeyi çok severim ibadetlerimi eksiksiz yapmaya çalışırım, beş vakit namazımı camide cemaatle kılarım, gücüm yettiği kadar dostlarımı ziyaret eder çevremde dolaşır insanlarla hoş sohbet etmeyi seviyorum, gerçi yaşıtım yoktur ama çocukla çocuk büyükle büyük olmayı her zaman kendime şiar edinmişim.

Beslenmeme gelince sabah kahvaltımda yağ, bal, kavurma her zaman bulunur. Şimdi duyuyorum ki Doktorlar bunları  gençlere bile yasaklıyormuş. Oysa benim bu yaşa kadar gelmemin alt yapısında hayvansal besinlerin tümünü soframda bulundururum ancak az yerim.”
      
Bizde Hacı Talip Dedemize daha nice uzun ömürler diliyoruz.

Haber:Orhan YAZICILAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiyi'nin Göz bebeği Tusaş'a terör saldırısı , 5 Şehit 22 yaralı
2025 yılında Hazine’den siyasi partilere yapılacak yardımlar netleşti.
Benzine ve Motorine büyük indirim
İstanbullular hamsiye doydu
Malatya'nın Kale ilçesinde 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.