1 Milyondan fazla kişi Kazlıçeşme'de

AK Parti'nin düzenlediği "Milli İradeye Saygı" mitinglerinin ikincisi bugün Kazlıçeşme Meydanı'nda yapılıyor. Resmi rakamlara göre Kazlıçeşme'deki insan sayısı 1 milyonu geçti.

 "Büyük oyunu bozmaya, haydi, tarih yazmaya" sloganıyla başlatılan Milli İradeye Saygı Mitingi'nin ikinci ayağı olan Kazlıçeşme'ye İstanbul adeta akın etti.

1 milyondan fazla kişinin alanı doldurduğu mitinge Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor formalarıyla yüzlerce taraftar da katıldı. Özellikle Afrika ülkelerinden gelenlerin de Recep Tayip Erdoğan'a destek olmak amacıyla alanda yerini aldığı görüldü.

Mitingi çok sayıda yerli ve yabancı basın mensubu da takip ediyor. Miting alanına yaklaşan yabancı basın mensuplarına, alandakilerin "yuhlayarak" tepki göstermesi ve "BBC dışarı", "Vur vur inlesin, çapulcular dinlesin" şeklinde sloganlar atılması dikkat çekti.

Bu arada Başbakan Erdoğan Kazlıçeşme'yi dolduran milyonlara seslenmek platformdaki yerini aldı.



İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

 Kalabalığın arasından platforma gelen Erdoğan milyonları selamladı.

- Aziz İstanbul seni saygıyla, en kalbi duygularla, gönül dolusu muhabbetle selamlıyorum, Ey Aziz İstanbul... Bu coşkunuz, bu muhabbetiniz, bu samimiyetiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

- İstanbul demek Türkiye demektir, Ortadoğu demektir, Balkanlar demektir, Kuzey Afrika demektir, istanbul demek Avrupa, Asya demektir. Bu kadim Osmanlı şehrinden, bu dünya başkentinden yer yüzündeki tüm kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum.



- Beşiktaş, Beykoz, Adalar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Beyoğlu, Çatalca, Esenler, Esenyurt. Eyüp nerede? Fatih nerede? Gaziosmanpaşa nerede? Pendik nerede? Sizleri muhabbetle selamlıyorum. Sarıyer nerede? Silivri nerede? Sultangazi nerede? Şile, Şişli, Tuzla, Üsküdar. Ve şu anda Zeytinburnundayız...

- İstanbul'un gençleri sizleri selamlıyorum. Geleceğimiz umudumuz çocuklarımızı görüyorum selamlıyorum. Bu coşku, muhabbetiniz samimiyetiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

- İstanbul demek Türkiye demektir. İstanbul demek Ortadoğu demektir. İstanbul demek Balkanlar demektir. Kuzey Afrika demektir, Avrupa Asya Afrika demektir. İşte bu kadim Osmanlı başkentinden bu dünya şehrinden, dünya başkentinden tüm yeryüzünü tüm dostlarımızı kardeşlerimizi gönülden selamlıyorum.

- Soruyorum sizlere şu alana giremeyen kardeşlerim var, büyük yekünler halinde geliyorlar ama girmeyecekler. Pakistan Üsküp burada mı? Filistin burada mı? Bosna hersek Saraybosna burada mı? Somali burada mı? Myanmar burada mı? Gazze, Ramallah Kudüs burada mı? Bağdat Basra Musul Kerkük, Süleymaniye burada mı?

- Anlıyorum ki şu anda dünya bizi izliyor. Dünyanın birçok şehrinde bizim için haykırıyorlar, yalana dolana talana hayır diyenler bizimle beraber yürüyor. Dünyanın bir çok yerinde bizimle gösteriler yapıyorlar. Bilsinler ki onların kalbi nasıl İstanbul Türkiye'de atıyorsa İstanbul'un kalbi o şehirlerde atıyor.

- Şam, Halep burada mı? Dünyanın her yerinde bizim için meydanlara çıkan kardeşlerimi selamlıyorum. Avrupa'nın onlarca kentinde ABD'de Ortadoğu'da Asya'a bizim için sokağa çıkan, dua yollayan tüm kardeşlerimi selamlıyorum.

- Dün Ankara'da söyledim bugün İstanbul'da insan selinin içinde tekrar söylüyorum. Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada.

- Uluslararası medya bunu da gizleyin. BBC CNN Reuters bunu da gizle. Günlerdir yalan haberler ürettiniz. Türkiye'yi dünyaya farklı gösterdiniz. Yalanlarınızla başbaşa kaldınız.

- Dün Ankara'da söyledim bugün İstanbul'da insan selinin içinde tekrar söylüyorum. Eğer Türkiye fotoğrafı görmek isteyen varsa, uluslararası medyaya rağmen görmek isteyen varsa fotoğraf burada.

- Bu millet Tencere tava çalan millet değil. bugün üniversite sınavı var. üniversite sınavına girecek gençleri düşündüler mi? Ne adına çaldılar? Gençler için mi çevreyi sevdikleri için mi? Bunlar çevreci falan değil,dürüst değiller. Yenikapı'dan geliyorum. Başkanlık zamanımda diktiğimiz ağaçların altında vatandaşımın piknik yaptığını gördüm.

- Bu millet polise çelik bilye atan değildir, eline molotof alan burada değildir. Biz söyleyeceğimizi demokratik yollarla söyleriz. Hukukun bize tanıdığı yerlerde söyleriz. İstanbulun miting alanı neresiyse orada söyleriz.

- Bana heyetler, sanatçılar geldi. Taksim platformuyuz dediler. milletim adına görüşmeler yaptım. Kendileriyle konuştuk, görüştük. Bilmenizi istiyorum. Dedim ki bu gençler niye bunu yapıyor? Niçin o zaman yargı sürecine uyacağını söyleyen bir iktidar var.

- Yargı kararını verdi velev ki lehimizde verdi o zaman da diyorum ki plebisit yapalım, halk ne diyorsa onu yapalım. Ne deseler beğenirsiniz evet dediler, büyük çoğunluğu evet dedi. Dışarıya çıktılar bir bayan ne dese beğenirseniz. Önce saygı duydum sonra saygımı kaybettim çünkü dürüst değildi. Televizyonda gördüm dedi ki bize bu teklif yapılmadı.

- Başka bir grup da geldi görüştük, onlara da söyledim halka gideceğimizi söyledim. Eğer halk diyorsa Taksim'e müze istemiyoruz. Müze yaparken de parkı yakıp yıkmayacağız. 600 ağacın 500'ünü koruyacağız, diğer 100'ünü ise başka bölgede yine Taksim'de kullanacağız.

- Çoğu dedi ki güzel. Söyleyin Gezi Parkı'nı boşaltsınlar dedim. Gezi Parkı belli bir grubun parkı değildir, tüm İstanbul halkının parkıdır. Bu parklar işgal altında kalamaz.Sabrım buraya kadar geldi. Boşalttınız boşalttınız Kılıçdaroğlu'na rağmen terör örgütlerine rağmen boşaltırız dedik.

- Şu anda Gezi Parkı boşaltıldı ve bu millete teslim edildi. Gezi Parkı'nı belediye temizledi, çiçeklendirme yapıyor. Gerçek çevreciler işbaşında. Atatürk anıtı çevresinde çiçeklendirme yapıldı. Çevreciler işbaşında. kim çevreci? AK Parti. Bunların çevreyle alakası yok. Bunlar çevreyi talan ettiler. bir dikili ağaçları yok.

- Bugün yine çağrı yaptılar meydana gelin dediler. Saat 16'da çağrı yaptılar. Aklıselime hitap ediyorum lütfen bu oyuna gelmeyin. Ben sizin hizmetkarınız olduğumu söyledim. İstanbul'daki hizmetlerimiz ortada. Bu başbakanınız çöp dağlarını İstanbul'da ortadan kaldıran bir belediye başkanıydı, hava kirliliğinden kurtaran, susuzluğunu gideren bir belediye başkanı.

- Benden önce CHP vardı, çöp dağları, hava kirliliği susuzluk vardı. Özellikle 20'li yaşlarındaki gençlere sesleniyorum. İki yılda hava kirliliğini ortadan kaldıran bir belediye başkanı. Şu Haliç dili olsa da konuşsa. Nasıl koktuğunu hatırlıuyorsunuz değil mi? 2,5 milyar çamuru oradan çıkardık. Alibeyköy'e taşıdık oraya şimdi Vialand'ı yaptık.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

KARAKOYUNLULAR FEDERASYONU FAALİYETLERİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI
Nüfus Cüzdanı Değişikliği ve T.C. Kimlik Kartı Başvuru Süreci nasıl olur ?
2024 KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
TÜRKİYE'NİN SİBER GÜVENLİK KALKANI USOM
Kemal Kılıçdaroğlu Anadolu Yayıncılar Federasyonu’nda Gündemi Değerlendirdi: Ben Hiç Konuşmayayım Mı?