Uzungöl’e Operasyon , eski haline getirmek için çalışma yapılıyor

UZUNGÖL ESKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞTURULACAK. TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET METİN GENÇ, UZUNGÖL'LE İLGİLİ İÇ DÜZENLEME ÇALIŞMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ BELİRTEREK İMAR YÖNÜYLE BİRLİKTE ÇOK DAHA GÜZEL BİR HALE GETİRİLECEĞİNİ SÖYLEDİ

Türkiye’nin ve Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de, imar planı sorunu uzun yıllardır çözüm beklerken, bölgenin eski doğal dokusuna kavuşturulması için çalışmalar sürüyor. Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içerisinde yer alan bu nadide turizm alanında, yeni düzenlemelerle birlikte imar sorunlarının çözülmesi hedefleniyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Uzungöl’de devam eden iç düzenleme çalışmalarına dikkat çekerek, bölgenin daha estetik ve planlı bir hale getirileceğini belirtti. Sezon yoğunluğu nedeniyle ara verilen çalışmaların Eylül ayı sonunda veya Ekim ayı başında yeniden başlayacağını ifade eden Genç, "Toplu Konut İdaremiz (TOKİ) ile iş birliği içinde düzenleme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sezonun yoğunluğu nedeniyle bir süre ara verdik, ancak Eylül ayı sonuyla birlikte yeniden başlayıp bu yıl içinde çalışmaları tamamlamayı planlıyoruz" dedi.

Başkan Genç, imar konusundaki yargı kararlarının ardından, Uzungöl’ün turizm potansiyelini artırmak için yeni projeler hazırladıklarını vurguladı. Ayrıca Uzungöl’de yaşanan trafik yoğunluğunu hafifletmek amacıyla, bölgeye varmadan önce büyük bir otopark alanı oluşturmayı planladıklarını açıkladı. "Sümela Manastırı'ndaki gibi bir ring sistemi kurarak, araçların doğrudan Uzungöl’ün içine girmesini engellemek istiyoruz," diyen Genç, bu kapsamlı projenin bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Çaykara Belediyesi ve Trabzon Valiliği iş birliğiyle yürütülen çalışmaların, Uzungöl’ü hem turistik açıdan daha cazip bir hale getireceği hem de bölgenin doğal yapısını koruyacağı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Trabzon Haberleri

Trabzon'da gündem olan Ortahisar Belediyesine çöp dökme cezasında Başkandan açıklama
Trabzon’da Bomba suçüstü , kilolarca patlayıcı ile yakalandılar
Karakullukçu’ya Son Görev
Havalimanı Açıklarındaki Cesedin Sürmene’deki Kayıp Şahsa Ait Olduğu Belirlendi
AK Parti Ortahisar Kadın Kolları’ndan İyilik Panayırı düzenliyor