Uche Kalu Oynamadan Servet Yaptı!

Geçtiğimiz sezon Nijerya’nın Enyimba Aba takımından 400 Bin Avro ödenerek bonservisi alınan ve üç yıllık sözleşme imzalanan Uche Kalu’ya Ç.Rizespor servet ödeyerek kurtuldu.

Hatırlanacağı gibi önceki sezon PTT 1.lig’de Yeşil –mavili takıma kiralık olarak oynayan ve ligin ilk devresinde attığı gollerle adından sıkça söz eden Uche Kalu, Şanlıurfaspor maçında sakatlanarak sezonu kapatmıştı. 
 
Geçen sene teknik direktör Rıza Çalımbay’a yönetim tarafından bu oyuncu için olumlu referans verilmiş, Rıza Çalımbay’da “Madem öyle kadromda kalsın” demişti.
 
Adanaspor’a Gitti, Parayı Rizespor Ödedi!..
 
Ligin ilk devresinde Ç.Rizespor forması altında süper ligde oynadığı maçlarda sefilleri oynayan Uche Kalu, ilk devrenin sonunda sahada gösteremediği performansı ile teknik direktörü Rıza Çalımbay’ı haklı çıkartıyordu. İkinci devre PTT 1.lig takımlarından Adanaspor’a kiralanan ve bu takımdan alacağı paranın bir kısmını Ç.Rizespor ödeyerek zorla gönderilen Uche Kalu, Türkiye’den bu kez ufak bir servet yaparak Nijerya’ya döndü. 
 
Jay-Jay Okocha Menejerlik şirketine bağlı Friday N. Kujah oyuncusu olan Uche Kalu, Ç.Rizespor’dan sözleşmesini 1 Trilyon karşılığında fes etti.
 
Konu hakkında görüşlerini aldığımız Uche Kalu’nun Türkiye Menejeri ,  spor yazarı Selim Denizalp’e şu bilgileri verdi.
 
“Aslında biz bu iş den zarar ettik. Oyuncum gitmeyi kabul etmese 1 Milyon Avro ( Yaklaşık 3 Trilyon ) alacaktı. A2 takımı ile idmana çıkar, o parayı alırdı. Gelinin noktada karşılıklı sözleşmeyi fes ettik. Ç.Rizespor kulübü oyuncuma 1 Trilyon ödeyecek” dedi.
 
Haber: Selim Denizalp

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum