TÜFAD Rize’den Antrenör Semineri

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliği ile 2 yılda bir düzenlenen Zorunlu Bölgesel Antrenörler Semineri Rize’de gerçekleştirildi.

TFF Futbol İl Temsilciliği ile TÜFAD Rize Şubesi tarafından organize edilen Bölgesel Zorunlu Gelişim Semineri bu yıl, Çaykur Rizespor’da hem amatör hem profesyonel futbol oynayarak Genel Kaptanlık da yapan ve geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Lokman Koçan adına düzenlendi.

 İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜFAD Rize Lokman Koçan Bölgesel Zorunlu Eğitim Seminerine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Cafer Küçük Mustafa, TÜFAD Rize Şube Başkanı ve TFF Futbol İl Temsilcisi Bilal Karafazlıoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Rize Şube Başkanı Gafur Bayrak, TÜFAV Yönetim Kurulu Üyesi Menderes Eyüboğlu, Herkes İçin Futbol (HİF) İl Temsilcisi Cafer Kuru, İnegölspor’u 3. Lig’den 2. Lige yükselten ve geçtiğimiz günlerde Erzurumspor ile anlaşan başarılı Teknik Direktör Taşkın Güngör, Lokman Koçan’ın eşi, antrenörler ve antrenör adayları katıldı.

Hedef Çaykur Rizespor’da antrenör olmak

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren TFF Futbol İl Temsilcisi ve TÜFAD Rize Şube Başkanı Bilal Karafazlıoğlu, Rize ve Artvin dahil olmak üzere dernek olarak üye sayısının 240’a yükseldiğini belirterek, “Bu sayı Türkiye ortalamasına göre önemli bir sayıdır. Nüfusu bizden çok daha fazla olan illerimiz bu sayıya ulaşamamıştır. Rize ve Artvin’in eğittiği antrenörlerimizin sayısı 20 binlere ulaşmıştır. Bu kutsal görevi yapan insanların daha fazla önemsenmesi ve kendilerine değer verilmesini arzu ediyoruz. Bizler futbol antrenörleri ve eğitmenleri olarak örnek olması gereken insanlarız. Bu duruşumuzu korumalı ve birbirimize destek olmalıyız” dedi.


Önümüzdeki dönemde Rize ve Artvin futbolunu güçlendirerek daha iyi yerlere taşıyacaklarını belirten Karafazlıoğlu, “Çaykur Rizespor bizim için çok önemlidir. Antrenör arkadaşlarımızın hedefi mutlaka bir gün Çaykur Rizespor’da antrenör olmaktır. Son zamanlarda derneğimiz çok değerli antrenörler yetiştirdi. Bu arkadaşlarımızı Çaykur Rizespor’da antrenör olarak görmek en büyük arzumuzdur. Derneğimizin mevcut yeri Rize Belediyesi’ne ait kiralık bir yerdir. Hedefimiz kendimize ait bir yerimizin olmasıdır. Bunun için de gerekli adımları atacağız. Derneğimizin bugünlere gelmesinde emekleri olan tüm büyüklerimizi saygıyla anıyor, gerçekleştirdiğimiz seminerimizin Türk futboluna ve antrenör camiamıza hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Kayserispor: 2 (maç Sonucu)
Çaykur Rizespor - Samsunspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek
Çaykur Rizespor – Samsunspor Maçı Biletleri Satışa Çıktı
Rize Belediyespor, Evinde Köyceğiz Belediye'ye Mağlup Oldu: Galibiyet Hasreti Sürüyor
Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçıyla Taraftarlarımıza Galatasaray Yenilgisini Unutturmak İstiyoruz"