Trabzonspor tek gol ile avantajı göğüsledi

3. ön eleme turu ilk maçında Trabzonspor deplasmanda Dinamo Minsk'i 1-0 ile geçerek rövanş öncesinde avantaj elde etti.

İki takım da mücadeleye gol yememek için oldukça dikkatli başladı. 13. dakikada Dinamo Minsk kalecisi Sulima, kendisine atılan geri pasta topu ayağından çıkarmakta gecikince Volkan Şen kaleciye baskı yaparak topu kapmak istedi. Sulima'nın vuruşunda Volkan'a çarpan top yükseklik kazandı ama deneyimli kaleci, boy avantajını da kullanarak topu yumrukladı. Ceza alanı dışına düşen meşin yuvarlağa gelişine vuran Olcan, topu auta gönderdi.

20. dakikada Figueredo'nun (Alonzo) ceza sahası dışından kaleye yaptığı plase vuruşta meşin yuvarlak az farkla yandan dışarıya çıktı.

26. dakikada gelişen ev sahibi ekip atağında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan Veselinovic, kaleye sert bir şut çekti ama top üstten auta çıktı.

40. dakikada Dinamo Minsk'in çıkarken kaptırdığı topu alan Henrique, Olcan'a aktardı. Bu oyuncunun ceza alanı dışından yaptığı vuruşta top yandan auta gitti.

Bir dakika sonra Trabzonspor, Henrique ile öne geçti. Defansın arkasına atılan top, savunmadan da sekerek Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Sağ taraftan ceza alanına giren Brezilyalı oyuncu, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

İKİNCİ YARI

Maçın ikinci devresinde ise tempo düştü. Trabzonspor 1-0'ın avantajı ile sakin kalan taraf oldu. Oyunu kendi sahasında kabullenen ve hızlı hücumlarla rakip kalede etkili olmayı planlayan Trabzonspor, rakip kalede çok etkili olmasa da kendi kalesinde de fazla pozisyon vermedi.

İlk 45 dakikaya göre daha durağan geçen devrede skor değişmedi. Maçın uzatma bölümünde sahada yaşanan tartışmalar sonunda Trabzonspor'dan Colman ve Minsk'ten de Veselinovic kırmızı kart gördü.

Trabzonspor 1-0 maçı kazanarak gelecek hafta oynanacak olan rövanş öncesinde avantaj elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum