Tolunay Kafkas'ın gelecek planı

Trabzonspor'un yeni teknik direktörü Tolunay Kafkas'ın aklında önümüzdeki yılın planları var.

Trabzonspor'da Şenol Güneş'in yerine teknik direktörlüğe getirilen Tolunay Kafkas, önümüzdeki yılın planlarına başladı. Deneyimli çalışıtırıcı transfer çalışmalarının yanı sıra takım içerisinde de çözümler arıyor.
GOLCÜ SORUNU

2011'de gelen 82 puanın ardından eskisi gibi toparlanamayan Trabzonspor'da en önemli konulardan biri forvet mevkii. Önce Umut Bulut'un daha sonra da Burak Yılmaz'ın ayrılması takımı olumsuz yönde etkiledi. Bu sezon iyice dibe vuran gol bölgesi, Tolunay Kafkas'ın çözmek istediği ilk problem. Robert Vittek'in İBB'ye gitmesi ve geldiğinden bu yana hem sakatlık hem de formsuzluk nedeniyle yararlı olamaması düşündürücüydü. Bunun yanında takımda bulunan Halil Altıntop ve Paulo Henrique'nin geçen sezon başından beri sıfır verimle oynamaları da teknik heyeti sıkıntıya sokuyor. Büyük umutlarla transfer edilen Brezilyalı golcü 61 maçta yalnızca 7 gol atabildi. 2011-12 sezonu başında E. Frankfurt'tan kadroya katılan Milli futbolcu Halil Altıntop da son derece verimsiz oynuyor. Zaman zaman parlasa da bir türlü istikrar yakalayamadı. 30 yaşındaki forvet 70 maçta sadece 12 gol atabildi.

Esas sıkıntı Marc Janko konusunda baş gösteriyor. Bu sezonun başında büyük umutlarla transfer edilen 1.96'lık kule, 17 maçta sadece 1 gol attı. Forvet hattında bu sorunlar yaşanırken Tolunay Kafkas ilk önceliğini bu bölgeye veriyor. Listenin en başında ise eski öğrencisi Cenk Tosun var.

Devre arasında da Trabzonspor ile ismi geçen Cenk Tosun, asıl patlamasını 2010-11'de transfer olduğu Gaziantepspor'da göstermişti.Özellikle Bursa'da oynanan maçta rakibini tek başına sürklase eden genç golcü, Bordo Mavililerin Burak Yılmaz sonrası yaşanan boşluğunu kapatabilecek düzeyde.
YUSUF ERDOĞAN DA RADARDA

Hücum bölgesindeki sorunları sadece Cenk Tosun ile gidermeyi düşünmeyen Tolunay Kafkas, pilot takım 1461 Trabzon'da harikalar yaratan Yusuf Erdoğan'ı da listesine aldı. Olcan Adın'ın istikrarsızlığı, Volkan Şen'in katkı verememesi ve Alanzinho'nun ayrılma potansiyeli taşıması tecrübeli antrenörü harekete geçirdi. Bu mevkiiye yüksek bonservis ücretleri ödemek istemeyen Kafkas, Yusuf Erdoğan'ı kullanmak istiyor.

Diğer yandan 1461 Trabzon'da parlayan Jebrin'i de orta sahaya monte etmek isteyen Tolunay Kafkas'ın, Colman ve Zokora'nın sürekli belirsizlikler çıkarmasından sıkıldığı da biliniyor. Özellikle kritik Fenerbahçe maçı öncesi Didier Zokora'nın Sivasspor maçında atılması takımın gidişatını kötü etkilemişti. Arjantinli Gustavo Colman da sezon başından beri transfer haberleri ve sakatlıklarla yeterli katkıyı sunamadı. Bu nedenle Ganalı Torric Jebrin, planlar dahilinde kullanılabilir. Oyunu iki yönlü oynayabilen genç Ganalı, Trabzonspor'da daha öncede yer almıştı.
DEFANS ÇÖZÜMÜ

Sezon başından beri çözülemeyen bir diğer nokta da defansta. Sol Bamba'nın istenen seviyeye çıkamaması ve son Fenerbahçe maçındaki kötü performansı, Giray Kaçar ve Mustafa Yumlu'nun alternatifsiz olması ve Celustka'nın Trabzonspor'da Inter'e attığı gol dışında potansiyelini gösterememesi, Tolunay Kafkas'ı düşündüren bir diğer konu. Sol bek oynayan Emerson'u bile stoperde deneyen başarılı hoca, 1461 Trabzon'dan gelen Abdullah Karmil'i önümüzdeki sezon daha çok kullanacak. Ayrıca devre arasında da istenen ancak anlaşılamayan Serdar Kurtuluş da listedeki isimlerden.

Gaziantepspor'un kaptanı Serdar Kurtuluş, hem Tolunay Kafkas'ın eski öğrencisi hem de mevkii olarak çok yönlü. Sağ bekte, stoperde ve orta sahada oynayabilen Serdar, görev verildiği takdirde sol bekte de iş çıkarabiliyor.

Bu sezon ligi daha az hasarla bitirmek isteyen ve Türkiye Kupası'nda şampiyonluk hedefleyen Tolunay Kafkas, bir sonraki yıla daha planlı ve sistemli bir takım kurmak için gece gündüz demeden çalışıyor.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum