Süper Lig'e çıkan ilk takım belli oldu

Bank Asya 1. Lig'de Bucaspor'u 2-1 mağlup eden Elazığspor Süper Lig'e çıkan ilk takım oldu.

Bank Asya 1. Lig 33. hafta mücadelesinde Elazığspor sahasında Bucaspor'u 2-1 yenerek liderlik koltuğunu bırakmadı ve Süper Lig'e yükselen ilk takım oldu.

Süper Lig'e direkt olarak çıkmak isteyen takımlar arasında en avantajlı konumda bulunan lider Elazığspor, sahasında oynadığı maça hızlı başladı. 'Gakkoşlar' Göksu Türkdoğan'ın 26. dakikada attığı golle Bucaspor karşısında 1-0 öne geçerken konuk ekip 38. dakikada Akın Açık'ın golüyle eşitliği sağladı.

İlk yarıda olduğu gibi ikinci 45 dakikaya da hızlı başlayan ev sahibi ekip, Sezai Demircan'ın attığı golle Bucaspor karşısında 2-1'lik üstünlüğü ele geçirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 2-1 Elazığspor'un galibiyeti ile sona erdi.

Bu sonucun ardından Elazığspor puanını 61 yaparken liderlik koltuğunu kaptırmadı ve ligin bitimine 1 hafta kala Süper Lig'e yükseldiğini ilan etti. Bank Asya 1. Lig'e son hafta 2. sıradaki Akhisar Belediye ve 3. sıradaki Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. İki takımından çıkacak her sonuç Elazığspor'un Süper Lig'e yükselmesine engel teşkil etmediği için ve 58 puanla 4. sıradaki Kasımpaşa'nın ikili averajda Elazığspor'un gerisinde kalıyor olması Gakkoşlar'ın ligin bitimine 1 hafta kala Süper Lig'e yükselmesini garantilemesine neden oldu.

Bucaspor ise 42 puanda kalarak 11. sıraya geriledi. Elazığspor son hafta deplasmanda Konyaspor karşısında şampiyonluk kovalarken Bucaspor sahasında Kasımpaşa ile mücadele edecek.

GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI

Adanaspor 2-1 Kartalspor
Akhisar Belediye 3-0 Karşıyaka
Boluspor 1-4 Çaykur Rizespor
G.Antep Bld. 0-0 Denizlispor
Giresunspor 6-2 Güngörenspor
Göztepe 1-0 Konyaspor
Kasımpaşa 0-1 Tavşanlı Linyitspor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1