Sezer;Rizespor`da Kalmak İstiyorum

Çaykur Rizespor`da 2 sezondur kiralık oynayan Beşiktaşlı oyuncu Sezer Özmen, Günebakış gazetesi Rize muhabiri Alihan Telatar`a konuştu.

Sezonun günler önce sona ermesine rağmen Rize’de kalmaya devam eden genç oyuncu, Rizespor’da oynadığı son iki sezonda kaçırdıkları şampiyonluktan, Rize’ye neden gönülden bağlı olduğuna kadar önemli açıklamalarda bulundu. 2 yıl önce Rize’ye geldiği günü unutamadığını ve bununda hayatının dönüm noktalarından biri olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan Sezer Özmen şunları söyledi. İstanbul’da Rizespor yöneticileriyle görüşüp anlaştıktan sonra Rize’ye gelirken kendime ‘ben nereye gidiyorum” diye sordum. Çünkü ilk kez ailemden ayrılıp çok uzak bir yere gidiyordum. Korkular içinde Rize’ye geldim ama 2 yılda çok sevdim ve gönülden bağlandım.

SIKI BAĞLAR OLUŞTU
Rize ve Rizespor benim için çok büyük şans oldu. Hiç uyum sorunu yaşamadım. Bu yüzden sevildim sevdim ve Rizeli oldum. Rizespor 1. lig’de 4 yıldır şampiyonluğa oynayan bir takım. 2 yıldır da ben bu takımın içindeyim. İlk yılımda 17 maç, bu sezon ise 30 maç oynadım. Genç bir futbolcu olarak zirveye oynayan bir takımda oynamak benim için çök önemliydi. Rizespor taraftarı çok farkı bir yapıya sahip. Takımlarına çok sıkı bağlılar. Çünkü takımları için bir şeyler yapanlara karşı her şeylerini ortaya koyuyorlar. Sahada kötü sonuçlar aldığımızda ıslıklandık, tepki gösterdiler ama iyi sonuçlar aldığımız dada bağırlarına bastılar. Ben 2 yılda elimden geleni yaptığıma inanıyorum. Bir Rizeli gibi mücadele ettim. Bu yüzden herkes beni çok sevdi. Bende Rize’yi çok sevdim. Dolayısıyla aramızda sıkı bir bağ oluştu.

AYAKLARIMIZ TİTREDİ
Bu sezon süper lige direk çıkma şansını kaybettikleri Akhisar maçını hayatının sonuna kadar unutmayacağının altını çizen Sezer, “Bazen çok istemek, bazı şeylerin önüne geçmesine neden oluyor. Maçtan önce, tamam sahaya kazanacağız ve süper lige çıkacağız dedik. Hırs yaptık fakat hırsımızın önüne geçtik. Rakiple değil kendi içimizle savaştık. Rahat bir oyun sergileyemedik. Zaten sahaya çıktığımızda o muhteşem taraftarı tribünde gördüğümüzde ayaklarımız titredi. Çünkü ilk kez bir maçta stat tamamen dolmuştu. Takım olarak çok duygulandık. Böylesine bir atmosferde Rize halkına şampiyonluk armağan etmemiz gerekiyordu ama başaramadık. Üstelik iyi oynamamıza rağmen. Sahada hem bizim hem de hakemin yaptığı hatalarla mağlup olduk. Olumsuz etkilendik. Elimizde olan şampiyonluğu elimizle verdik.

BASİRETİMİZ BAĞLANDI
Akhisar maçından sonra ise soyunma odasında kimse hiçbir şey konuşamadı. Hepimiz kitlenmiş durumdaydık. Maçtan sonra soyunma odasında şampiyonluk fotoğrafını çektirmek istiyorken odada adeta ölüm sessizliği vardı. Büyük bir çöküntü yaşadık ve buda çok ağır oldu. Hak etmediğimiz bir sonuç odu. Daha sonra Adanaspor ile oynadığımız Play-Off maçları ise çok farklı oldu. 2 maçta da iyi oynadık ama maçın kırıma noktalarında doğru olanlar yapılmazsa bu işte bir şeylerin olduğu ortaya çıkıyor. Adanaspor maçlarının kırılma anlarında hakemler maalesef doğru kararlar vermedi. İlk maçta hatalardan dolayı şansız goller yedik. Telafisi olmayan maçlarda sanki golleri kendi kendimize yedik. Adanaspor’da ilk maçı farklı kazanmanın avantajıyla 2. maçı oynadı. Biz her şeyi ortaya koyduk ama sanki basiretimiz bağlandığından gol atamadık.

RİZE’DE KÖYÜM VAR
Beşiktaş ile 1 yıllık daha sözleşmesinin olmasına rağmen kulübün sözleşmeyi uzatma talebinin olduğunu da ifade eden Sezer, “Ben şuan Beşiktaş’in futbolcusuyum. Bana kadroda bulunacağımı söylediler. Menajerim aracığıyla Süper Lig takımlarından da transfer teklifleri yapılıyor. Şuanda önümde bir yol var oda Beşiktaş olarak görünüyor. Beşiktaş yaşadığı sorunları genç oyuncularla kapatmak istiyor. Rizespor, benim yine takımda kalmamı istiyor. Ben Rizeliyim. Hatta benim burada köyüm bile var. Kendimi Derepazarı Nuskas köyü, Pehivantaşı ile Fener ve Boğaz mahallelerinden olarak görüyorum. Rize’ye her şeyimle bağlıyım. Eğer Beşiktaş’ta kalırsam 53 numaralı formayı giyeceğim. Ama Beşiktaş bana seni yine kiralık olarak göndereceğiz derse, benim geleceğim yer Rizespor’dur. Rize ve Rizespor’u çok seviyorum”.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1