Rizespor Hak Ettiği Yere Gelecek

Ç.Rizespor’un Erzurum’da yaptığı kamp çalışması verimli bir şekilde devam ediyor.

Ç.Rizespor futbol şube sorumlusu Mustafa Baltacı’nın yaptığı açıklamada 9 Tenmuz’da başlayan kampın oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Kampın takımdaki eksikliklerin tespit edilmesi açısından önemli olduğunu anlatan Baltacı, şu an için herhangi bir uyun sorununun tespit edilmediğini vurgularken, özellikle hava şartlarının çok uygun olduğunu, günde 3 antrenman ile lige hazırlandıklarını belirtti.

İskelet kadronun korunduğunu söyleyen fubol şube sorumlusu Mustafa Baltacı, güçlü bir kadro oluşturma adına yönetim kurulumuz ve teknik heyetin raporu doğrultusunda önemli isimleri transfer yaptık. Hem eski oyuncularımız, hem de alınan yeni sporcularımızın arasında sıkı bir arkadaşlık ilişkisini kampın ilk günlerinde oluştuğunu gözlemlediklerini dile getiren Baltacı, “ Erzurum kampının bir hafta süreceğini, bu kampda bir yandan eksiklerimizi göreceğiz, bunları tamamlama yoluna gideceğiz, diğer yandan da kondisyon depolamış olacağız” dedi.


RİZELİ KAYMAKAM “BİR DAKİKA” RİZESPOR’U YALNIZ BIRAKMADI

Ç.Rizespor’un Erzurum’un Yakutiye ilçesi Palandöken mevkisinde sürdürdüğü çalışmaları yakınan takip eden ve aslen Rize’nin Çayeli ilçesinden olan Yakutiye kaymakamı Yüksel Çelik memleketinin takımıyla yakından ilgilenirken, kendisi hem hasret giderdi, hem de Ç.Rizespor kafilesi için üst düzey ilgi alaka gösterdi.


BİKOKO VE İLYAS ÇAKMAK İÇİN NOTER ÇAĞRILDI!

Geçtiğimiz sezon Ç.Rizespor’un ve Bank Asya 1.ligin en golcü oyuncusu olan Severen Bikoko henüz kampa katılmadı. Kamerunlu oyuncu pazartesi gününden buyana İstanbul’da menejeriyle birlikte yeşil mavili transfer komitesi ile birlikte bir dizi görüşme yapan Bikoko, kendisine yapılan teklifleri değerlendirmek istiyor. Yönetim bu oyuncu için nasıl bir karar alacağı merak edilirken, yine geçtiğimiz sezon devre arasında teknik direktör Hüseyin Kalpar’ın kadroda düşünmüyorum diyerek Adana Demirspor’a kiralık olarak gönderdiği İlyas Çalmak’ın kampa katılmamaı kafaları karıştırdı.

Ç.Rizespor yönetim kurulu kampa katılmayan Bikoko ve İlyas için idmanlarda noter tespitine gittiği öğrenildi.


ENGİN KORUKIR:” GÜÇLÜ KADRO OLUŞTURDUK”

Atatürk Üniversitesi Stadyumu’nda antrenmanlara başlayan Yeşil-Mavili takımın Teknik Direktörü Engin Korukır, oyuncularının moral ve motivasyonun yüksek olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan talihsizliklerin tekrarlanmaması için işi sıkı tuttuklarını belirten Korukır, şunları kaydetti:

”Yapılan transferler ve sıkı bir çalışma programı dahilinde belirlenen hedefe ulaşmamız bizim için zor olmayacak. Geçtiğimiz yıl yaşanan talihsizliklerden ders çıkartıp, bu sezon işi şansa bırakmayacağız ve hak ettiğimiz yere geleceğiz. Takımda önemli isimler var ve kaliteli oyuncularımızla başarıyı yakalayacağımıza inanıyorum. Teknik ekibimiz ve oyuncularımızın kendilerine olan inancı ortada. Kurumsallaşma adına, Türkiye’nin en iyi kulübü olan Çaykur Rizespor’un hedefi bellidir. Oyuncularımız da bunun farkında.”

Korukır, yapılan nokta transferler sayesinde güçlü bir kadro oluşturulduğunu ve takviye edilen sporcuların Türkiye’nin en iyi sporcuları arasında yer aldıklarını dile getirdi.

Kulüple 2 yıllık anlaşma imzalayan, Kazakistan Milli Takımı kalecisi David Loriya’nın kısa sürede takıma uyum sağladığını ifade eden Korukır, şöyle konuştu:

 

”Yeni sezon öncesi yapılan kaliteli transferlerle, futbol camiasının dikkatini üzerimize çektiğimizin farkındayız. Kamp yeri için Erzurum’u seçmemizin bize kazandıracağı avantajları biliyoruz. Dünya genelinde çok iddialı değilim ama Avrupa’da, sporcuların kamp yapabileceği en iyi kentin Erzurum olduğunu düşünüyorum. Pazar gününe kadar Erzurum’da yapacağımız kampın ardından Bolu’da kampa gireceğiz. Bolu kampındaki programda hazırlık maçları var. Başarılı çalışma, iyi futbol ve tecrübe ile hedefi yakalayacağız.”

DAVİT LORIYA:” TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KULÜBÜNE GELDİM”

Kazakistan Milli Takımı’nın genç file bekçisi David Loriya ise, Çaykur Rizespor’un çok önemli bir kulüp olduğunu ve yeşil-mavili takımın hak ettiği yere gelmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Loriya, şöyle dedi:

”Çaykur Rizespor, Türkiye’nin köklü kulüplerinden birisi ve burada olmaktan ötürü çok mutluyum. Takımda yer alan arkadaşlarım çok sempatik. Hiç yabancılık çekmiyorum ve sanki kendi evimdeyim. Benim ve kulübümün hedefleri çok yüksek. İki yıllık sözleşme imzaladım. Takımın alacağı başarılarda pay sahibi olmak için elimden gelen gayreti göstereceğim. Çaykur Rizespor’un bulunduğu yerin Süper Lig olduğuna inanıyorum.”


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü