Rizespor 2 Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 1

PTT 1. Ligin ilk karşılaşmasında Rizespor evinde 90+2'de kaydettiği golle Gaziantep B.B.'u 2-1 mağlup etti.

Geçen yılki kadrosunda büyük bir revizyona giden ve ilk onbirinde 6 yeni oyuncu bulunduran Rizespor ligin ilk karşılaşmasında evinde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor önünde 1-0 geriye düşmesine rağmen rakibini 2-1 mağlup ederek sezona 3 puan ile başladı. Uzatma dakikalarında gelen golle karşılaşmadan 3 puanla ayrılan Rize'de Onur Güney uzatma dakikalarında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Geçen sezondan kalan seyircisiz oynama cezası nedeniyle 12 yaş altı çocuklar ile bayan taraftarların izlediği karşılaşmada ligde son 8 karşılaşmada bir kez mağlup ettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ile karşılaşan Yeşil Mavililer, uzatma dakikalarında gelen golle rakibini 2-1 mağlup ederek şansızlığını kırdı.

İlk yarısı golsüz berabere sonuçlanan karşılaşmada 52. dakikada köşe vuruşundan gelen topa arka direkte dokunan Ferit’in kaydettiği golle 1-0 öne geçen Antep temsilcisine Rizespor’un yeni golcüsü Uche Kalu 63. dakikada cevap verdi. Bu dakikada gelişen Rizespor atağında Kalu cezasahası dışından plase bir vuruşla topu Antep filelerine göndermeyi başardı. Karşılaşma böyle bitecek derken 90+2'de Cenk Ahmet'in golü Rizespor'a 3 puanı getirirken maçın da sonucunu ilan etti.


YENİLERDEN 6’SI İLK ONBİRDE

Yeşil Mavililerdeyeni transferlerden Kaleci David Loria, Onur Güney, Orhan Ovacıklı, Hasan Hacıbektaşoğlu, Erhan Şentürk ve Uche Kalu Gaziantep Büyükşehir Belediyespor karşısında  ilk onbirde yer alarak bu sezon ilk kez resmi maçta Rizespor formasını giydi.

BİKOKO’NUN YERİNE ALINAN UCHE KALU GOLLE BAŞLADI

Bikoko’nun yerine transfer edilen golcü futbolcu Uche Kalu, ilk kez forma giydiği karşılaşmada henüz 3. dakikada mutlak bir posizyonu golle sonuçlandıramadı. Uche kalu’nun kaleye paralel giden şutuna Jallow da dokunamayınca Rizespor mutlak bir posizyondan yararlanamadı. Kalu karşılaşmanın 63. dakikasında ise ceza sahasının dışından plase bir vuruşla kaleci Bora’yı avlayarak Rizespor forması altındaki ilk golu kaydetti. Bu gol Rizespor’un bu sezon kaydettiği ilk gol oldu.

RİZESPOR ÜMİT VERMEDİ

Gaziantep karşısında kazanmasına rağmen vasatın üzerine çıkamayan Yeşil Mavililer ilerisi için ümit vermedi. Gol posizyonuna girmekte zorlanan temsilcimiz, rakibi karşısında bir türlü organize olamadığı gibi rakibine mutlak gol posizyonları verdi. Antepli futbolcular ise yakaladıkları bu posizyonları cömertce harcadı.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor - Samsunspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek
Çaykur Rizespor – Samsunspor Maçı Biletleri Satışa Çıktı
Rize Belediyespor, Evinde Köyceğiz Belediye'ye Mağlup Oldu: Galibiyet Hasreti Sürüyor
Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçıyla Taraftarlarımıza Galatasaray Yenilgisini Unutturmak İstiyoruz"
Trabzonspor’un Eski Başkanı Mustafa Şamil Ekinci’ye Son Veda