Rize Veteranlar Ligi sona erdi

Rize'de düzenlenen Veteranlar Ligi sona erdi


(Fatih Sultan Kar) Yıllık iznimim kullanmakta olduğum memleketimde Rize Futbol İl Temsilciliği tarafından bu yıl 4.`sü düzenlenen Herkes İçin Futbol (HİF) kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Rize Veteranlar turnuvasını takip etme şansım oldu.

Yıldızlar tekrar forma giydi

Uzun yıllar Rize futbolunda hizmet eden bir döneme damgasını vurmuş isimleri tekrar futbol sahasında görmek onlarla aynı havayı solumak benim için anlatılmaz bir duyguydu.

Turnuva sayesinde Harun İlik, Bilal Karafazlı, Kemal Köse, Necati Dili, Mustafa Yılmaz,İsmail Demirci, Sinan Durmuş, Osman Nuri Şahin, Ogun Kutlu, Mahir Biberoğlu, Mustafa Kalafat, Cafer Kuru, Kenan Osma, Şenol Bayraktar ve Ömer Yılmaz gibi Rize futbolunun renkli isimleriyle bir arada olma, sohbet etme imkanı buldum. Bu bağlamda Bilal Karafazlı ve Harun ilik ğabeylerime teşekkür ediyorum.



Bağdatlı çok şanslı takım

15 Haziran 2012 Rize Ekrem Orhon stadında start alan Rize veteranlar turnuvasında finale çıkmayı başaran Rize Gücü ile Bağdatlı arasında ki final maçı oldukça zevkli ve çekişmeli geçti. Ekrem Orhon Stadyumu'nda oynanan Rize Gücü ve Bağdatlı final maçında Rize Gücü Şenol Bayraktar`ın attığı golle ilk yarıyıgalip kapadı. 2. yarının ortalarında Kenan Osma`nın mükemmel golüne engel olmayınca maçın normal süresi 1 - 1 berabere sonuçlandı. Statü gereği maç uzatmaya gitmeden penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarısonucunda Rize Gücünü 4 – 1 yenerek mutlu sona ulaşan takım oldu.

Turnuva boyuncu Rizespor camiasının renkli isimleri Rize futbolu ve Rizespor hakkındaki düşünceleri dile getirdiler :

* Rizespor Rize Halkına rağmen yönetilemez. Halk takımdan umudunu kesti. Rizelilerle iç içe olmadınız. Rizespor'da Rize kokan memleket kokan ve varsa yol vermeye çalışıyorsunuz. Besim Koçal halkın içinde başarılı bir hoca. Neden gelen Hocaya onunda görevine devam etmesi gerektiğişartını koymadınız.

* Rizespor alt yapıdan futbolcu almıyor, alt yapıyı önemsemiyor.

* Rizeli hedefi her zaman şampiyonluk olmuşken, yönetim çok sayıda Teknik Direktör ismini gündeme getirdikten sonra görev başına getirdiği hoca ile adeta taraftarın gözündeki hedefi küçülmeyi amaçlamıştır.

* İnsanlar bazen istemeseler de görev alma zorunda kalabilirler. Rizespor'da da durum budur. Görev ise başkaları tarafından verilmiş olsa da hizmet vermekte olduğunuz şehir memleketinizdir. Görevi verense ülkemizin gururu olan insandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Kayserispor: 2 (maç Sonucu)
Çaykur Rizespor - Samsunspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek
Çaykur Rizespor – Samsunspor Maçı Biletleri Satışa Çıktı
Rize Belediyespor, Evinde Köyceğiz Belediye'ye Mağlup Oldu: Galibiyet Hasreti Sürüyor
Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçıyla Taraftarlarımıza Galatasaray Yenilgisini Unutturmak İstiyoruz"