Rize Gençlik Spor yenilmezliğini sürdürüyor

Türkiye Hentbol Federasyonu 1. Lig Erkekler B Klasmanı B Grubu temsilcimiz Rize Gençlik Spor il Müdürlüğü Spor Kulübü, 8. Hafta karşılaşmasında evinde Trabzon 24 Şubat Spor Kulübü ile 25-25 berabere kalarak namağlup liderliğini sürdürdü.

Hentbol 1. Ligi’nde ikinci devrenin ilk karşılaşmasında Rize Gençlikspor, ligin ilk devresinde deplasmanda 23-23 berabere kaldığı ve Şampiyonluk yolunda en güçlü rakibi olan Trabzon 24 Şubat Spor ile bu kez kendi saha ve seyircisi önünde 25-25 berabere kalarak, ligde 8’de 8 yaparak namağlup serüvenini sürdürdü.

2 Mart Kapalı Spor Salonunda oynanan ve Çay Tv ekranlarından canlı olarak yayınlanan karşılaşmayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Halil Pehlivan ile Şube Müdürleri Cafer Küçükmustafa ve Kenan Yücel başta olmak üzere çok sayıda taraftar izledi.

 İlk devresi 14-10 ev sahibi Rize Gençlikspor’un üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın ikinci devresi heyecanı yüksek dakikalara sahne oldu. İlk devredeki farkı kapatmasını bilen konuk ekip Trabzon 24 Şubat’a öne geçme fırsatı vermeyen Rize Gençlikspor, son saniyelerde kalesinde gördüğü golle salondan 25-25 berabere ayrılarak yenilmezliğini sürdürdü.


 Ligde 8 hafta sonunda 14 puan elde ederek liderlik koltuğundaki yerini koruyan Rize Gençlikspor, en yakın rakibi olan Trabzon 24 Şubat ile aradaki puan farkını da korudu. Konuk ekip Trabzon 24 Şubat ise haftayı 13 puanla 2’nci sıradaki yerinde tamamladı.

 Rize Gençlikspor, 13 Ocak Pazar günü oynayacağı 9. Hafta karşılaşmasında deplasmanda 12 puanlı Samsun Mareşal Fevzi Çakmak Lisesi Spor Kulübü ile karşı karşıya gelecek. Trabzon 24 Şubat Spor ise evinde henüz puanı bulunmayan Gümüşhane Polisgücü Gençlik ve Spor Kulübü’nü konuk edecek.

 Ligin ilk devresinde mücadele eden ekiplerden Rize Gençlikspor, evinde konuk ettiği Samsun mareşal Fevzi Çakmak Lisesi’ni 34-25 mağlup ederken, Trabzon 24 Şubat ise deplasmanda karşılaştığı rakibi Gümüşhane Polisgücü’nü 63-23 mağlup etmişti.

 “SAKATLAR BELİMİZİ BÜKTÜ”

Maçın ilk devresinde çok iyi oynadıklarını ve rakibini durdurmasını bildiklerini söyleyen Antrenör Hüseyin Demirci, “İlk devrede maça hakim olan taraf bizdik ve 4 sayı farkla tamamladık. Ancak maalesef ikinci devreye tutuk başladık. Bu kez rakibimiz bizden daha iyi oynadı. Aradaki farkı kapatarak beraberliği sağladı. İkinci devre genelde bir fark onların, bir fark bizim üstün oluşumuzla geçti. Maalesef kalecilerimiz ilk devre gösterdikleri performansı ikinci devre gösteremediler. Top çıkartamadığımız için maç, ilk karşılaşmamızda olduğu gibi berabere bitti. Tabii sakatlarımızın olması maalesef belimizi büktü ve alternatifsiz oynamak zorunda kaldık. En azından namağlup serimizi sürdürüyoruz ve aradaki puan farkımızı koruyarak lider durumdayız. Önümüzdeki hafta gideceğimiz Samsun deplasmanından iyi bir sonuç elde ederek liderliğimizi sürdürmeyi istiyoruz” şeklinde konuştu.


 RİZE GENÇLİK SPOR: 25 – TRABZON 24 ŞUBAT SPOR: 25

 SALON: 2 Mart

 HAKEMLER: Mehmet Poyraz, Ebubekir Poyraz

 RİZE GENÇLİK SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ SPOR KULÜBÜ: Muhammet Demircioğlu, Bedirhan Ofluoğlu, Abdullah Özpolat, Mehmet Altıkulaç, Fatih Düzenli, Mustafa Altıkulaç, Cemil Kutlu, Nuri Soykan, Servet Yıldırım, Fatih Küçükmotor, Burak Özpolat, Yusuf Çekmiş, Mevlüt Aslan

 ANTRENÖRLER: Hüseyin Demirci, Namık Kemal Tezcan

 TRABZON 24 ŞUBAT SPOR KULÜBÜ: Seyfettin Uzun, Burak Kırkçı, Burak Kara, Yahya Akkuş, Barış Güven, Hakan İdris, Hüseyin Şahin, Emre Diler, Bahtı Kara, Yüksel Aktaş, Ali Yağsız, Güney Bayraktar

ANTRENÖR: Samet Kaynak

 GOLLER: Bedirhan 7, Abdullah 7, Cemil 3, Fatih 2, Mustafa 2, Nuri 2, Mehmet 1 (Rize Gençlik Spor), Seyfettin 8, Yahya 6, Barış 3, Ali 3, Hüseyin 1, Bahtı 1, Yüksel 1, Burak 1 (Trabzon 24 Şubat)

 Haber: Turgay AYHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2