Rize 1. Amatör Küme Ligi Tamamlandı

Rize 1. Amatör Küme Ligi, A ve B Grubunda oynanan son hafta karşılaşmalarıyla tamamlandı.

Her iki grupta da Play-Off ligine çıkan 3’er takım belirlenirken 2 takım ise 1. Amatör Küme’ye veda etti.

8 takımın mücadele ettiği A Grubunda 42 puanla Derepazarıspor ligi grup şampiyonu olarak tamamlarken, 2’nci 34 puanlı İkizderespor ve 3’üncü 21 puanlı Ardeşenspor, aynı grupta Play-Off mücadelesine katılacak takımlar oldu.

9 takımın mücadele ettiği B Grubunda ise Hamzabeyspor 39 puanla ligi grup şampiyonu olarak tamamlarken, 36 puanlı Çamlıhemşin Belediyespor 2’nci olarak, 35 puanlı Telekomspor ise 3’üncü olarak Play-Off mücadelesini hak eden takımlar oldu.

A Grubunda 4 puanla ligin son sırasında kalan Kalecikspor ile B Grubunda 2 puanla ligin son sırasında kalan Alipaşaspor ise 1. Amatör Küme’ye veda ederek önümüzdeki sezon 2. Amatör Küme’de mücadele edecekler.



HAFTANIN SONUÇLARI

Ligin son haftasında her iki grup da bol gollü karşılaşmalara sahne oldu. A Grubunda 22 gol kaydedilirken G Brubunda 16 gol kaydedildi. A Grubunun en gollü karşılaşması Derepazarıspor ile İkizderespor arasında oynandı. 9 golün kaydedildiği maçı ev sahibi Derepazarıspor 8-1 kazanırken, Ardeşenspor da evinde ağırladığı Madenli Belediyespor’u 7-0 mağlup etti.

B Grubunun en gollü karşılaşması ise Telekomspor ile İl Özel İdarespor arasında oynandı. 11 golün kaydedildiği karşılaşmayı konuk Telekomspor 8-3 kazandı. Grup lideri Hamzabeyspor ise deplasmanda Çayeli Haytefspor’u 3-0 mağlup ederek haftanın en çok gol atan diğer takımı olmuş oldu.

A GRUBU
Derepazarıspor: 8 – İkizderespor: 1
K.V. Veliköyspor: 0 – Filizçayspor: 3
Ardeşenspor: 7 – Madenlispor: 0
Güneysuspor: 1 – Kalecikspor: 2


B GRUBU
İl Özel İdarespor: 3 – Telekomspor: 8
Çayeli Haytefspor: 0 – Hamzabeyspor: 3
Rize Belediyespor: 0 – Fındıklıspor: 1
Çamlıhemşinspor: 1 – Çaykurspor: 0
 
LİGİN PANORAMASI
 
Ligin sonunda ise A Grubunun en çok gol atan takımı 84 gol ile Derepazarıspor oldu. Lider Derepazarıspor ise 7 golle aynı zamanda grubunda kalesinde en az gol gören takım oldu. Kalesinde en çok gol gören takım 63 golle Kalecikspor olurken, rakip kalelere 14 gol göndermeyi başarak Kalecikspor, aynı zamanda grupta en az gole imza atan takım oldu.

Grubunda ise en çok gol atan takım 53 golle grup 3.’sü Telekomspor oldu. Kalesinde en az golü gören takımlar ise 17’şer golle Lider Hamzabeyspor ile grup 2’ncisi Çamlıhemşin Belediyespor oldu. Grupta en çok gol yiyen takım 62 golle lig sonuncusu Alipaşaspor olurken, en az gole imza atan takım ise lig 8.’si 17 golle Çayeli Haytefspor oldu.
 
PLAY-OFF EŞLEŞMELERİ
 
A Grubunda Derepazarıspor, İkizderespor ve Ardeşenspor ile B Grubunda Hamzabeyspor, Çamlıhemşin Belediyespor ve Telekomspor, 16 Mart tarihinde oynanmaya başlanacak olan Play-Off ligi ile Bölgesel Amatör Lig’e yükselme mücadelesi verecekler.
 
Play-Off mücadelesi sonunda şampiyon gelen takım BAL Ligi temsilcilerimizden biri ile baraj maçı oynamaya hak kazanacak. BAL Ligi takımlarından Çayelispor veya Kalkanderespor’dan birinin direk 3. Lige yükselmesi halinde Play-Off şampiyonu direk olarak BAL Ligi’ne yükselecek. İkinci gelen takım ise bu kez diğer BAL Ligi temsilcisi ile baraj maçı oynayacak.
 
Ekrem Orhon Stadında oynanacak olan Play-Off maçları şu şekilde;
 
 1. HAFTA
Derepazarıspor – Telekomspor
Hamzabeyspor – Ardeşenspor
İkizderespor – Çamlıhemşinspor
 
2. HAFTA
Çamlıhemşinspor – Telekomspor
Ardeşenspor – Derepazarıspor
Hamzabeyspor – İkizderespor3. HAFTA
Ardeşenspor – İkizderespor
Telekomspor – Hamzabeyspor
Derepazarıspor  – Çamlıhemşinspor
 
4. HAFTA
İkizderespor – Derepazarıspor
Telekomspor – Ardeşenspor
Çamlıhemşinspor – Hamzabeyspor

5. HAFTA
Çamlıhemşinspor – Ardeşenspor
İkizderespor – Telekomspor
Hamzabeyspor – Derepazarıspor

Haber:Turgay Ayhan

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum