Kalkavan :'Hedef Avrupa'

PTT 1. Lig'in bitimine 2 hafta kala 5 yıl aradan sonra yeniden Spor Toto Süper Lig'e yükselen Çaykur Rizespor’da gelecek yılın hesapları yapılmaya başlandı.

PTT 1.ligde bitime iki hafta kala Süper lige çıkmayı garantileyen Ç.Rizespor’da Kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Lig t.v’nin futbol gündemi adlı programın konuğu oldu.

Program sunucusu Melih Gümüşbıçak ve yorumcu Mustafa Sapmaz’ın sorularını cevaplayan Kalkavan, devre arasında Mustafa Denizli’nin gelmesi ile çok şeylerin değiştiğini bu olayın sadece kendi takımını ilgilendirmediğini PTT 1.Ligin değerini artığını ve süper ligle arasındaki farkı kapattığını söyledi.

Futbolun Türkiye’de sadece süper ligden ibaret olmadığını vurgulayan Başkan Kalkavan , alt liglere daha çok eğilmelerini gerektiğini, oradan gelecek olan Türk futbolcuların ülke futbol için çok önemli olduğunu belirterek “ Ben iddia ediyorum. Avrupa’nın en çekişmeli, en sürpriz sonuçlarının alındığı lig PTT 1.Ligtir. Bu ligde her kez bir birini yener. Böyle bir çekişme, mücadele hiçbir yerde yok, bu lige daha çok değer verilmelidir”dedi.

Kalkavan, geldikleri günden beri kurumsal anlamda bir çok konuda devrim yaptıklarını, bedava bilet ve taraftarın deplasman organizelerini kaldırdıklarını bu işlerin hiç de kolay olmadığını dolayısıyla bir anda kötü başkan olduklarını söyledi.

Teknik direktör Mustafa Denizli’nin Rize’ye gelmesinin ayrı bir olay olduğunu , Türkiye’nin en ufak şehirlerinden biri olan Rize’de böyle bir rüyanın gerçekleşmesi insanların bizimle şaka ediyorsunuz sözleri, bunlar bize yine masal anlatıyor gibi düşüncelerini birlikte getirdiğini , atılan imza sonrası ise PTT 1.ligin değerinin yükseldiğini belirten Kalkavan, bu olayın gerçekleşmesinde Başbakanın en ufak bir katkısının olmadığını çok ciddi sponsorlar aracılığı ile Mustafa Denizli’yi Rize’ye getirdiklerini açıkladı.

Ç.Rizespor kulüp Başkanı Metin Kalkavan, Mustafa hocanın olduğu yerde hedefin mutlak yüksek olduğunu, geçtiğimiz sezon lige yükselen ve mütevazi kadrosu ile başarılı sonuçlar olan Akhisar modeli gibi bir çalışma yapmayacaklarını belirterek, Denizli ile önümüzdeki sezon Rizespor’un hedefinin Avrupa olduğunu açıkladı.

Futbolla ilgili her konuda tek yetkilin Mustafa Denizli olduğunu tekrardan vurgulayan Başkan Metin Kalkavan, “Bu sene çok iddialı bir kadro kuracağız. Tek yetkili Mustafa hocadır. Elbette kadromuzu koruyacağız. Bunun yanında Rize’yi benimseyecek, bize yarar verecek dış transferlerimiz olacak. Bu konuda tek yetkili Mustafa Denizli’dir” ifadesini kullandı.

Yeşil-mavili takımın kulüp Başkanı Metin Kalkavan, ikinci devre takımın en az kart gören ekiplerin başında geldiğini, bu işin helede şampiyonluk mücadelesi içinde olan bir takımın kolay olmadığını futbolcuların sadece futbol oyun kuralları içinde mücadele verdiğini savunarak centilmen bir ekip olduklarını belirti.

Başkan Kalkavan, son olarak takım kaptanı Florın Cernat’a özel bir parantez açarak Rumen futbolcunun bu ligin üstünde bir topçu olduğunu, kendisinden çok faydalandıklarını ve önümüzdeki sezonda ondan çok şeyler beklediklerini söyledi. Kalkavan ayrıca, genç oyuncuları Sezer, Cumali, Oğuzhan, Orhan, Eren, Sercan ve C.Ahmet’in süper ligde çok başarılı olacağını belirterek sözlerini noktaladı.

HABER: SELİM DENİZALP

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor - Samsunspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek
Çaykur Rizespor – Samsunspor Maçı Biletleri Satışa Çıktı
Rize Belediyespor, Evinde Köyceğiz Belediye'ye Mağlup Oldu: Galibiyet Hasreti Sürüyor
Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçıyla Taraftarlarımıza Galatasaray Yenilgisini Unutturmak İstiyoruz"
Trabzonspor’un Eski Başkanı Mustafa Şamil Ekinci’ye Son Veda