Denizli Baba Dostu

Mustafa Denizli ile Galatasaray’da 2 yıl top koşturan Bülent Alkılıç, Çaykur Rize’nin başına geçen eski takım arkadaşı ve hocasına, tam 25 yıl sonra oğlu Cenk’i emanet etti, “Denizli’nin, oğlumun da hocası olacağı hiç aklıma gelmezdi” dedi

Hayat, ilginç tesadüflerle dolu... Bazen, hiç beklemediğiniz bir anda, hiç beklenmedik bir haber alabilir, hayrete düşebilirsiniz. Tıpkı Galatasaray’ın eski oyuncusu Bülent Alkılıç’ın kısa bir süre önce yaşadığı gibi...

Türk futbolunun marka ismi Mustafa Denizli’nin, PTT 1. Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor’da teknik direktörlük koltuğuna oturması büyük bir sürpriz olarak yorumlanırken, Alkılıç ailesinde farklı bir heyecan uyandırdı bu gelişme. 80’li yılların başında Galatasaray forması giyen Bülent Alkılıç, takım arkadaşı ve hocası Mustafa Denizli’yi tam çeyrek yüzyıl sonra oğlu Cenk’in teknik patronu olarak görüyordu bu defa...

Keyifli bir rastlantıydı şüphesiz. Haberi alınca, baba ile oğlunu bir araya getirdik, öykülerini dinledik.

Bülent Alkılıç, Mustafa Denizli’nin, Çaykur Rizespor’un başına geçmesini iki kelime ile “Güzel tesadüf” diyerek yorumladı.

Tecrübeli hocanın, PTT 1. Lig’e büyük heyecan getireceğini savunan Alkılıç, “Rizespor için de çok iyi olacak. Mustafa Denizli ile 2 sene beraber oynadık. Derwall’den bayrağı teslim aldığında ise hocamızdı artık. Yıllar sonra oğlumun da hocası olacağı hiç aklıma gelemezdi. Espriliydi ve aramız da gayet iyiydi” diyerek, yaşadığı tatlı heyecanı anlattı.

Aynı zamanda Galatasaraylı Eski Sporcular Derneği’nin yönetim kurulunda yer alan baba Alkılıç’ın gönlünde elbette oğlunun da bir gün Galatasaray forması giymesi yatıyor. Ama yine de temkinli:“Mustafa Hoca ile sadece oğlum Cenk değil, diğer futbolcular da kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. Herkesin bir ideali var.

Ben de oğlumu 4 büyüklerden birinde top koştururken görmeyi çok isterim.” Futbola Galatasaray altyapısında başlayan, Beylerbeyi’nde profesyonel olan Cenk Alkılıç ise, Altay’dan sonra Rize’nin yolunu tutmuş. 25 yaşında, ofansif bir oyuncu. Yetenekleri ile Denizli’nin elinde farklı bir noktaya gelebilecek seviyede.

‘Denizli iddia demek’
O da çok heyecanlı. Günlerdir heyecandan uyuyamadığını söylüyor, Mustafa Denizli’nin takıma getirdiği havanın kendilerini çok umutlandırdığını dile getiriyor.

“Denizli demek, iddia demektir. Her zaman hedefi olan bir teknik adamın gelmesiyle beraber özlenen Süper Lig de gelecektir umarım” yorumunu yapan Cenk, liderle aralarındaki 4 puanlık farkı kısa süre içinde kapatabileceklerini ifade etti. Genç futbolcu babasına göre rengini de çabuk belli etti, “Hayalim bir gün Galatasaray forması giymek” dedi.

Galatasaray altyapısındaki revizyon sonrası yaşadığı ayrılığın kendisi için dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Cenk, şöyle devam etti:“Önceleri bu durumu yadırgadım, kolay kabullenemedim. Ama sonradan yaşadıklarım bunun benim için daha hayırlı olduğunu gösterdi.

Bütün ligleri gördüm. Yaşayarak geliyorum. Süper Lig’de de inşallah hayalini kurduğum takımın formasını giyeceğim. Süper Lig’den görüştüğüm arkadaşlarım var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki aradaki tek fark profesyonellik. Onun dışında kalite anlamında aramızda fark yok.”

Nevzat Dindar/Milliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Trendyol Süper Lig: Trabzonspor: 2 - Kayserispor: 2 (maç Sonucu)
Çaykur Rizespor - Samsunspor karşılaşmasını Kadir Sağlam yönetecek
Çaykur Rizespor – Samsunspor Maçı Biletleri Satışa Çıktı
Rize Belediyespor, Evinde Köyceğiz Belediye'ye Mağlup Oldu: Galibiyet Hasreti Sürüyor
Vaclav Jurecka: "Samsunspor Maçıyla Taraftarlarımıza Galatasaray Yenilgisini Unutturmak İstiyoruz"