Süper Lig'in yeni ekibi Balıkesirspor'un kalesini koruyan 27 yaşındaki Emrullah Şalk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola 12 yaşında başladığını belirterek, Zeytinlispor'da profesyonel olduğunu söyledi. Şalk, 2007-2008 sezonunda Çaykur Rizespor'a transfer olduğunu ifade ederek, bu takımda 3 yıl oynadığını ardından kısa süreli bir Samsunspor macerası yaşadığını anlattı.
Eyüpspor, Kayseri Erciyesspor, Konyaspor'da forma giydiğini ve son 1,5 yıldır da Balıkesirspor'un oyuncusu olduğunu dile getiren Şalk, "Burada 2 kez üst üste şampiyonluk yaşadım. İkinci Lig'den Süper Lig'e çıktık. Bu yıl elimizden geleni yapıyoruz, inşallah daha iyi olacağız" dedi.
Daha önce hiçbir kaleci ya da futbolcuda duymadığı "çim alerjisi" rahatsızlığının bulunduğunu belirten Emrullah Şalk, şöyle devam etti:
"Yaklaşık 6 yıl önce, Çaykur Rizespor'a gittiğim sezon başında kış aylarında eşofman giyiyordum. Yaz geldi ve kampa gittik. Hava sıcak, antrenmana çıkıyorum, şort, tişört giyiyorum. Kaşıntı, hapşırma, göz yaşarması, mide bulantısı oluyor. Ne oluyor derken hastaneye gittik. Testler yapıldı, çime alerjim olduğum belirlendi. O günden sonra çimle bağlantımı kestim ve elimden geldiğince vücudumun herhangi bir yeriyle temas etmesini önlüyorum. Bunun için özel içlikler giyiyorum. Yani eşofmanım var ve altında da bir içlik. Üzerimdeki kollu bir giysimin altında da içlik bulunuyor. 6 yıldır en sıcak günlerde bile böyle giyiniyorum. Yaz sıcağında bile bu değişmiyor. Boğazımı bile kapatan giysiler giyiyorum. Sadece yüzüm açık kalıyor. Yüzümü yere sürtmediğim sürece sorun yok."
- "Gol yiyince çimleri yolamayan kaleci olarak biliniyorum"
Çim vücudunun herhangi bir yerine değince hemen hapşırmaya ve kaşınmaya başladığını dile getiren Şalk, "Zorunlu olarak çimle teması kesiyoruz. Öbür türlü topu mu takip edeceksin hapşırıp, kaşınacak mısın, gözlerinin yaşını mı sileceksin? Konsantre olamazsın. Gol yiyince çimleri yolamayan bir kaleci olarak biliniyorum" ifadesini kullandı.
Emrullah Şalk, ailesinde böyle bir rahatsızlık olmadığını anlatarak, "Ekmeğimizi üzerinde kazandığımız çime alerjimiz var. Bana da ilginç geliyor bu durum. Bu durumu ilk kez öğrenen futbolcu arkadaşlarım da şaşırıyor. Haklılar aslında. Tüm işiniz çimin üzerinde ve sizin bu bitkiye karşı alerjiniz var. Sadece sıcak havalardaki maçlarda zorlanıyorum, kat kat giyindiğim için. Genel olarak bu duruma alıştım" diye konuştu.
Alerjik hastalıklar uzmanı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Sapan, çim alerjisi rahatsızlığının diğer alerjik reaksiyonlar gibi birçok kişide görülebildiğini söyledi.
Çimin vücuda teması halinde kızarıklık, kaşıntı ve diğer belirtilerin ortaya çıkabildiğini vurgulayan Sapan, "Kişiyi, özellikle bu kaleci ya da futbolcu ise zor durumda bırakabilir. Bununla ilgili tedavi ettiğimiz hastalarımız oldu. Alerji ilaçları var. Tedavisi mümkün bir rahatsızlık" dedi.