Ceza Ertelenmeli

Peki TFF disiplin talimatının 105.maddesi ne diyor ? Bakalım Rizespor yönetimi ne yapacak.

Akhisar Belediyespor maçında yaşanan olaylar nedeniyle PFDK tarafından Çaykur Rizespor'a verilen 3 maç seyircisiz oynama cezası nedeniyle Salı akşamı 18.30'da Rize Yenişehir stadında oynanacak olan Çaykur Rizespor-Adanaspor Play-Off rövanş mücadelesini sadece bayanlar ve 12 yaş altı çocuklar izleyebilecek.

Peki TFF disiplin talimatının 105.maddesi ne diyor ?

1- Aşağıda belirtilenler haricindeki disiplin yaptırımları ertelenebilir:

a- Uyarı,
b- Kınama,
c- Hak mahrumiyeti.

2- Yaptırımın uygulanması en az bir yıl, en fazla beş yıl süreyle ertelenebilir. İstisnai durumlarda bu sürenin uzatılması veya ilgili kişinin TFF yetki alanından çıkması halinde yaptırımın ertelenmesi mümkündür.

3- Erteleme süresi içerisinde, ihlalin tekerrürü halinde, yetkili kurul, kural olarak, asıl yaptırımın uygulanmasına hükmeder. Bu yaptırıma ikinci ihlal için öngörülen yaptırım eklenir."

Fatih Terim Kararı Emsal'dir
Bilindiği gibi Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezası verilmiş ve yapılan itiraz neticesinde Terim'in cezası 105.madde dikkate alınarak tahkim kurulu tarafından 1 yıl süreyle ertelenmişti.

İşte Tahkim'in Terim Kararı
Tahkim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Terim'in de katılımıyla duruşmalı toplantı gerçekleştirildiği belirtilirken, “Sözlü açıklamaları ve savunmaları dinlendi. Yapılan müzakere neticesinde, UEFA ve FIFA talimatlarındaki ilgili hükümler ve Futbol Disiplin Talimatı'nın 105. maddesi dikkate alınarak, başvurunun kısmen kabulü ile PFDK'ca teknik sorumlu Fatih Terim'e müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle verilen 3 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı cezasının 1 maçının infaz edildiği görülmüş olup, henüz infaz edilmemiş olan 2 maçlık cezanın 1 yıl süreyle oy birliğiyle ertelenmesine karar verilmiştir” denildi.

Çaykur Rizespor yönetim kurulunun tahkim kuruluna itiraz ederek PFDK tarafından verilen 3 maç seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi yönünde talepte bulunup bulunmayacağı merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1