Çaykur Rizespor Bilmecesi

Acunn.com sitesinin haberine göre Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), sahasında Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile oynadığı karşılaşmada çıkan olaylardan dolayı Çaykur Rizespor’a verdiği 3 maç seyircisiz oynama cezasını yeni sezona ertelediği belirtildi.

Habere göre; Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Süper Lig’de sezonun bitmesine rağmen ilk toplantısında Fenerbahçe’ye 6 maç ceza keserken, Play-off oynayan Rizespor’un cezası ise seneye kaldı.

 Perşembe günü toplanan PFDK’nın gündem maddesi Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çıkan olaylar oldu. Kurul, sarı lacivertlilere derbinin ardından çıkan olayların ardından 6 maç sahasında seyircisiz oynama cezası verdi.

 Pazar günü oynanan Çaykur Rizespor-Akhisar Belediyespor maçında da benzer olaylar çıkmış, ancak buna ek olarak karşılaşma oynanırken 2 defa durmuştu. Maçın 88. dakikasında Ege temsilcisinin golüyle birlikte Rizesporlu taraftarlar sahaya yabancı madde atmış, stadyum koltuklarını da kırarak oyunun devamını engellemişti.

 Süper Lig’in bitmesine rağmen Fenerbahçe’ye jet ceza veren PFDK, play-off’u devam eden Çaykur Rizespor’a bu sezon için dokunmadı. Adanaspor ile Salı günü rövanş maçına çıkacak olan Çaykur rizespor böylelikle saha içi olaylara karışmasına rağmen seyircisinin önünde maça çıkacak.

Rizespor’un cezası muhtemelen önümüzdeki hafta (Perşembe) toplanacak olan PFDK’nın kararıyla açıklanacak. 3 maç sahasında seyircisiz oynama cezası alacak olan Çaykur Rizespor bu cezayı 2012-2013 futbol sezonunda çekmeye başlayacak.


Acunn.com / Alper Aslan’ın haberi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1