Çaykur Rizespor A2: 1 - Gençlerbirliği A2: 0

Türkiye A2 Ligi Play-Off Grubu 3. Hafta karşılaşmasında evinde Gençlerbirliği A2 ekibini konuk eden Çaykur Rizespor A2 ekibi sahadan 1-0 galip ayrıldı.

A2 Türkiye Şampiyonluğu için mücadele eden 8 takım arasında yer alan Çaykur Rizespor A2 takımı, 3. Hafta mücadelesinde evinde 4 puanla ligin 4’üncü sırasında bulunan Gençlerbirliği A2 ekibini 1-0 mağlup ederek 3 puanla tanıştı.

A2 Ligi 3. Gruptan şampiyon olarak Play-Off grubuna katılan Yeşil-Mavili A2 ekibi, ilk hafta evinde Galatasaray A2 takımı karşısında aldığı 1-0 ve geçen hafta deplasmanda Beşiktaş A2 takımına karşı aldığı 5-1’lik mağlubiyetlerin ardından bu kez evinde Gençlerbirliği A2 ekibini tek golle geçerek hanesine 3 puan yazdırdı.

Rize Atatürk Stadında zaman zaman hafif kar yağışı altında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. İlk yarının sonlarına doğru Yeşil-Mavili baskısını arttıran taraf olurken ikinci yarının başında ise bu kez konuk ekip Gençlerbirliği baskı kurdu. 75’inci dakikada Aykut Köz’ün kafa golü ile 1-0 öne geçen Yeşil-Mavili A2 ekibi, iyi bir mücadele örneği sergilenen ikinci yarıda üst üste gelen gol pozisyonlarını ise değerlendiremedi. 4 dakika uzatılan karşılaşma sonucunda 3 puanın sahibi olan A2 ekibi moral buldu.

“ilk galibiyetimizi aldığımız için mutluyuz”

En iyi maçlarını geçtiğimiz hafta deplasmanda Beşiktaş karşısında oynadıklarını ancak 5-1 mağlup olduklarını belirten Çaykur Rizespor A2 Teknik Sorumlusu Osman Nuri Şahinoğlu; “İlk yarıda 4 net gol pozisyonu kaçırdık. Ancak herkes maçı izlemediği için 5-1 yenildiniz sonuçta diyorlar. Oysa kaçırdığımız goller çok olsa da ne kadar kaliteli bir oyun ortaya koyduğumuzu gösterebilirdik. Bugün evimizde Gençlerbirliği gibi kaliteli bir ekibi sahamızda yenmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Futbolcularıma teşekkür ediyorum. Çok iyi bir mücadele ettiler. İlk yarı daha iyiydik ancak futbolda 90 dakika boyunca etkili ve baskılı oynanmıyor. İkinci yarıda rakibimiz baskılı bir oyun kursa da net pozisyonları kaçıran yine bizdik. Sonuçta 1 gol bularak final grubunda ilk galibiyetimizi aldığımız için mutluyuz” dedi.

Asıl amaçlarının A takıma futbolcu kazandırabilmek olduğunun yeniden altını çizen Şahinoğlu; “Elbette galip gelmek de önemli bizim için. Ancak iyi mücadele yapmadan galibiyet elde edemezsiniz. Biz futbolcularımıza bunu öğütlüyoruz. Eğer üst takımı hedefliyorlarsa sahada 90 dakika savaşmaları gerekiyor. Bizim başarımız da ligin sonunda A takımına kazandırdığımız futbolcularla ölçülmelidir. Önemli olan sonuç galibiyet de olsa, mağlubiyet de olsa kaliteli futbol ortaya koymaktır” şeklinde konuştu.

Play-Off grubunda ilk puanını galibiyetle elde eden Çaykur Rizespor A2 ekibi, 3 puanla ligin 6’ıncı sırasına yükselirken 4 puanda kalan Gençlerbirliği A2 ekibi ise 4’üncü sıradaki yerinde kaldı.

Çaykur Rizespor A2 ekibi, Grupta 22 Mart Perşembe günü saat 13:30’da oynayacağı 4. Hafta karşılaşmasında deplasmanda Kartalspor ile karşı karşıya gelecek.

Stat: Rize Atatürk

Hakemler: Halil İbrahim Yıldırım, Murat Usta, Fatih Yılmaz

Çaykur Rizespor A2: Yunus Emre Kırdal, Furkan Kayalar, Sercan Tarakçı, Muhammed Burak Avcı, Macit Arabacı, Yüksel Kazdal, Oğuz Ceylan (Yahya 46. Dak), Muhammet Hacıoğlu (Ömer Salih 65. Dak), Caner Öztel (Hasan Köse 87. Dak), Aykut Köz (Mehmet Aksel 90. Dak), Nevzat Bilen (Hasan Kılıç 90+2. Dak)

Yedekler: Ümit Usta, Hasan Kılıç, Yahya Yetgin, Ömer Salih Ayçiçek, Mahmut Şevket Mataracı, Mehmet Aksel Karadağ, Hasan Köse

Teknik Sorumlu: Osman Nuri Şahinoğlu

Gençlerbirliği A2: Deniz Çınar, Veli Ortakçı (Serhat 46. Dak), Halil İbrahim Pehlivan, Eren Tokat, Ahmet Yılmaz Çalık, Birkan Kanber (Ali 80. Dak), Soner Dikmen, Mahmut Bilir, Kwame Franc Elie Mawuena, Yusuf Emre Gültekin, Burak Çolak

Yedekler: Giray Şaylan, Hamim Ağtaş, Ali Artun Özdemir, Onur Yavuz, Serhat Baştan

Teknik Sorumlu: Veis Kanber

Sarı Kartlar: Ömer Salih, Nevzat (Çaykur Rizespor), Eren (Gençlerbirliği)

Gol: Aykut (75. Dak) (Çaykur Rizespor)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1