Ç.Rizespor’a Bulak’da Çare Olamadı

Orhan Yazıcılar'ın Kaleminden...

Geçen hafta başında Hüseyin Kalpar’ın ayrılmasından sonra takımın başına getirilen Giray Bulak’da bu takıma derman olamadı.

Hafta içinde yaptığı açıklamalarla çok geçeceğini ifade ettiği Erciyes maçı; adeta korktuğu başına geldi. İlk sınav kötü. Ancak umutlu olduğunu; gelecek maçlarda farklı olacağını ve ligi ilk altıda tamamlamak için gerekli çabanın verileceğinin umudunu açıkladı. Bizde bekleyip görelim diyor ve dün akşamki maçtan biraz bahsedelim.

  Ç.Rizespor için önce bir gerçeğin altını büyük çizgilerle çizelim. Ç.Rizespor gerçekten çok kötü savunma yapıyor. Çok pozisyon veriyor. Kolay gol yiyor. Rakipleri için bulunmaz bir iştah açıcı!...

Neredeyse tümünün hücum, gol isteğini kabartıyor. Yani savunması, ayıptır söylemesi yerlerde sürünüyor. Haaa bu şimdi mi? Hayır. Taaa ligin başından bu yana bu böyle biline.

Hücumdaki tabloda son 11 haftadır pek parlak değil, gol ayaklarına adeta pranga vurulmuş.

Maçın ilk 20 dakikası bir kör döğüşünü çağrıştırır türden geçti. Oyun kötü kalite son derece düşüktü. Ta ki gol gelinceye kadar. 22. Dakikada rakip golü atınca Ç.Rizespor şuursuzca saldırdı ama ceza sahası içinde bir tane net pozisyonu olmadı.

İlk yarı beraberlik için istenilen hem golü, hem pozisyonu hemde oyunu bulunmayan Ç.Rizespor 2. Yarıya hızlı ve hırslı başladı. En azından önce beraberliği yakalamaktı amaç, ancak o saldırı; ateşi o denli yetersiz kaldı ki Ç.Rizespor’un oyuna ortak olacak, skora tutunacak ne gücü, ne hırsı, ne isteği nede morali vardı. Çünkü dakikalar geçerken Ç.Rizespor panik yaşıyordu.

Bırakın pozisyon zorlanacağı, savunma güvenliğini iyice yitirince kalesine yine çok sayıda tehlike yaşadı.Ve rakip bu durumdan istifade ederek 2. Golünü de buldu.

Sonuç olarak Ç.Rizespor üst üste aldığı bu sonuçların artık ligde ilk altı olur mu?, olmaz mı? Sorularına benim de tereddütlerim artmış durumda.

Ve nihayetinde dün akşam da Ç.Rizespor kendi saha ve seyircisi önünde sahadan başı öne eğik olarak ayrılmak zorunda kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1