Atmaca`ya Bir Gurbetçi Daha

Ç.Rizespor dış transferde Kayserispor`dan yollarını ayıran gurbetçi futbolcu Engin Bekdemir`i kadrosuna kattı. Belçika doğumlu sol kanat oyuncusu, aslen Giresunlu.. Yeşil-mavili takım 92 doğumlu oyuncu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

BİYOGRAFİSİ

 Aynı zamanda Belçika vatandaşı olan Türk futbolcu. Kayserispor forması giymektedir.
 
Hayatı
Giresun`dan göçen bir ailenin Belçika doğumlu çocuğu olan Engin, ailesiyle Belçika`da yaşamasına rağmen futbolundaki ilk çıkışı Hollanda kulübü PSV Eindhoven`da yaptı. Dört erkek kardeşin en küçüğü olan Engin Bekdemir`in babası Belçika`da madencilik yapmış olan bir emeklidir.
 
Kariyeri
Kulüp kariyeri
Futbola 5 yaşında doğduğu yerin amatör takımı olan 8 yaşındayken Beringen takımı ile Eindhoven`daki bir turnuvada beğenilerek PSV Eindhoven`a transfer oldu. 2008 yılı başında 3 senelik profesyonelliğe geçiş sözleşmesi imzaladı ve A1 takımına yükseldi. Burada eski ünlü futbolculardan Phillip Cocu ve Ernest Faber ile çalıştı. 2009 yılında PSV Eindhoven`ın A takımına yükselecekken Porto`dan teklif alan Engin, Porto`yu tercih etti. FC Porto`nun yetenek avcısı başkanı Jorge Nuno Pinto da Costa`nın Fatih Sonkaya`dan sonra transfer ettiği ikinci Türk futbolcu olan Engin Bekdemir, kulüple 3 yıllık antlaşma imzaladı.
 
FC Porto U-19 takımında oynayan futbolcu, 2009-10 sezonu U-19 takımı forması giydi. Rezerv Lig`de de maçlara çıktı. 2009-10 sezonu sonunda ve 2010-11 sezonunda teknik direktör André Villas-Boas tarafından zaman zaman A takım ile idmanlara dahil edildi. A takımda şans bulamayan futbolcu, 2011-12 sezonu için Türk ekibi Kayserispor ile 4 yıllığına anlaştı.
 
Millî takım kariyeri
15 Yaş Altı Milli Takımı ile 2007 yılında ilk maçına çıkan Engin, Türkiye Genç Millî Futbol Takımı`nda birçok yaş seviyesinde forma giydi. 2009 FIFA 17 Yaş Altı Dünya Kupası`nda çeyrek final oynayan takımın bir parçası olarak turnuva boyunca 2 gol kaydetmiştir.
 
14 Kasım Pazartesi 2011 tarihlerinde Belarus ile Antalya`da oynanacak özel karşılaşmalarda ilk kez Türkiye A-2 Millî Takımı aday kadrosuna davet edilmiştir. Bu karşılaşmanın 45. dakika`da Veysel Sarı`un yerine oyuna girerek ilk kez A2 millî takım için forma giydi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum