Ardeşen GSK Milli Takım Hocasıyla Anlaştı!

Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü (GSK) Milli Takım Alt Yapı Hocası Hüsnü Kemal Durak ile Anlaşmaya Vardı.

ÖMER FARUK ZENGİNAL
Türkiye Hentbol Federasyonu Bayanlar Hentbol 2012-13 Sezonunda Süper Lig’de Mücadele Edecek Olan Temsilcimiz Ardeşen GSK, 10 Yıllık Süper Lig Tecrübesi Bulunan, Milli Takım At Yapı Antrenörü Hüsnü Kemal Durak İle Anlaşmaya Vardı. Eski hoca Şevki Demiroğlu ise yardımcı antrenör olarak göreve devam edecek.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz, “Rize İline ve Ardeşen İlçesine böyle bir takımı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Taraftarımız da çok iyi biliyor ki, biz çok zor bir lig ve çok zor bir sezon geçirdik. İnişli çıkışlı yollarımız oldu. Bugün ise çok zor bir ligdeyiz. En üstte süper lig’deyiz ve bu zor ligde tutunmak için her önlemi almak zorundayız. O yüzden geçtiğimiz sezon çok önemli başarılara imza atan şevki hocamızın yanında güç katacak bir isimle anlaşmak istedik. Bunu düşünerek çok etraflı bir çalışma yaptık ve bu çalışma sonucunda milli takımımızda uzun yılalr antrenörlük yapan. Hetbol da büyük deneyimleri olan. Milli takımın alt yapısında emeği geçen ve ciddi derecede sporcu yetişmesine imza atan Hüsnü Kemal Durak hocamızla anlaşmaya vardık. Yeni hocamız yaklaşık 10 yıldır süper lig’de antrenörlük yaptı. Kemal hocamızın takımımıza, bölgemize ve ilçemize fayda getirmesini diliyorum.” Dedi.

HÜSNÜ KEMAL DURAK’IN BAŞARILARI
70 kez Mili Takım başında ülkemizi Temsil Eden Durak, 1997 yılında dük kravatlarının düzenlendiği yılın en iyi bayan antrenörü unvanını aldı. Bulgaristan Gabrova – Çek Cumhuriyeti Plazen uluslar arası antrenör kursuna katıldı. 2004 yılında 5. kademe Teknik Direktör belgesi aldı. 3 yıl teknik kurulda görev yaptı. Federasyonların organizasyon ve eğitim programlarında eğitimci olarak görev aldı. Bir çok kitap ve dergilerde hentbol çizimleri gerçekleştirdi. Milli Takım bayan koordinatörü ve alt yapı proje sorumluluğu yaptı. 2. 3. kademe antrenör kurslarına ve seminerlerde eğitmen olarak görev aldı. 1997/98 liseler arası dünya şampiyonlu elde etti. 1996/97 Türkiye kupası 4’ncüsü. 1994 yıldız milli takım balkan şampiyonluğu. 2001 genç milli takım balkan 2’ncisi. 1998 genç milli takım Avrupa 4’ncülüğü. 2004 genç milli takım balkan 2’nciliği elde etti.

Durak ayrıca, Kültürspor, PTT, Telekom, TRT, Başkent, Milli Piyango, Gazi Üniversitesi Kastamoğlu TT ve Kastamonu Sağlık Spor Gibi Bir Çok Güzide Takımda da Antrenörlük görevini yürüttü. Hüsnü Kemal Durak Gümüşhaneli’dir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Çaykur Rizespor, Alanyaspor Maçı Hazırlıklarına Başladı
Trabzonspor’dan Hakem Eleştirisi: "Adalet ve Şeffaflık Yok Oluyor
Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile Trabzonspor 0-0 berabere kaldı.
Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1