Ardeşen gençlik ve spor kulübü

Ardeşen gençlik ve spor kulübü

2008 yılın da kurulan Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü, 2012 yılına kadar 1. lig de mücadele ettikten sonra, Süper Lig’e adını yazdıran ilk taşra takımı olmuştur.

 

Süper lig deki ilk sezonuna ilk 4 ve Avrupa Kupalarına katılım hakkı parolası ile yola çıkan Ardeşen GSK, hedefine eksiksiz ulaştı.

 

İkinci sezon (2013-14) yapısını güçlendiren bordo-beyazlılar bu kez hedefinde ilk 3 ve Avrupa’da (Challenge Cup) Çeyrek Final parolası ile yola çıktı. Lig de İstediği hedefe kolay ulaşan Ardeşen GSK, Avrupa’da da Sırbistan Temsilcisi ZRK Naisa-Nis takımını kendi saha ve 7 bin kişilik seyircisi önünde rahat geçerek adını Çeyrek Final’e yazdırdı. Çeyrek Final’de Güçlü rakip İsveç Höör 65 İle Eşleşen Ardeşen GSK, rakibi karşısında mağlup olarak Avrupa’daki ilk serüvenine Çeyrek Final’de veda etti. (İsveç Höör 65 takımı, Avrupa Challenge Kupasını Şampiyon Olarak Tamamladı.)

 

Bu zamana kadar, koyduğu her hedefe başarılı bir şekilde ulaşan Ardeşen GSK, 2014–15 sezonunda hedefi büyüttü ve mücadele edeceği Türkiye Süper Ligi, Türkiye Kupası ve Avrupa Challenge Kupasında mücadele edecek. Ardeşen GSK Başkanı Sultan Rauf Oğuz sezon öncesi 3 kupa’ya da aday olduğunu ilan etti. (En az 3’ünden birini almak istiyoruz)

 

Ardeşen GSK, bu bağlam da Teknik yapıda da önemli bir değişikliğe gitti. Ailevi sebeplerden ötürü Ardeşen GSK’yı süper lig’de 2 sezon boyunca başarılı bir şekilde çalıştıran Hüsnü Kemal Durak ile yollarını ayırdı. Durak’ın yerine ise A Milli Takımının başarılı teknik direktörü Hikmet Vurgun ile anlaşma sağladı. Vurgun, Ardeşen GSK ile birlikte A Milli Takımdaki görevine de devam edecek.

 

İç ve Dış transfer de sessiz bir çalışama yürüten Ardeşen GSK, iç transfer de Serpil Değermenci Abdioğlu, Rüveyda Halıcı, Mesude Adıyaman, İoana Manoila ve Adina Ghidioarca ile yollarını ayırırken, A Milli Takım Oyuncusu Perihan Topaloğlu, A Milli Takım Oyuncusu Neslihan Yakupoğlu, Kübra Şen, Mehtap Gençoğlu, Olga Vaschuk, Jelena Pirsl (Kaleci) ile yeniden anlaşma sağladı.

 

Dış transfer de ise adından söz ettiren Ardeşen GSK, Karadağ Milli Takım Oyuncusu Sandra Nikceviç, Ukrayna Milli Takım Oyuncusu Yaroslava Burlachenko, İzmir Büyük Şehir Belediyespor’dan A Milli Takım Oyuncusu Aslı İskit, A Milli Takım Oyuncusu Berna Zor (Kaleci), Genç Milli Takım Oyuncusu Özlem Sürek, Konak Belediyespor’dan Duygu Özakaydın, Üsküdar Belediyespor’dan A Milli Takım Oyuncusu Fatmagül Sakızcan’ı renklerine bağladı.

 

TAKIM KADROSU:

 

YERLİ

ALT YAPI

YABANCI

Perihan Topaloğlu

Neslihan Yakupoğlu

Kübra Şen

Mehtap Gençoğlu

Aslı İskit

Fatmagül Sakızcan

Özlem Sürek

Duygu Özakaydın

Berna Zor (Kaleci)

Melek Yazıcı

Aslı Dilmaç

Yıldız Gezeroğlu

Arzu Gürsal

Aycan Taş (Kaleci)

Olga Vaschuk

Jelena Pirsl (Kaleci)

Sandra Nikceviç

Yaroslava Burlachenko

 

 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Thomas Reis: “ligde Kalma Adına Çok Önemli 3 Puan Aldık"
Tff 3 Lig: Orduspor 1967: 3 - Bergama Fk: 1
Pazarspor Konyadan 1 puanla döndü
Trendyol 1. Lig: Çorum Fk: 0 - Kocaelispor: 2
İlhan Palut; Kendinizden şüphe etmeyeceğiz , ben kendimden şüphe etmiyorum