Uydu Fiyatları Düşmezse, Yerel Televizyonlar Kapıya Kilit Vuracak!

Yerel Medya zor durumda… Yetkililerden Müjde bekliyor.

 Yerel Televizyonlar artan uydu maliyetleri nedeniyle çok zor günler geçiriyor. Hiçbir destek almadan kısıtlı bütçelerle ayakta durmaya çalışan Anadolu Medyası son dönemde gelen zamlarla yayın yapamaz hale geldi.  Zor koşullarda ayakta durmaya çalışan Yerel Medya yöneticileri çözüm arıyor. Bazı kanalların artan uydu fiyatları nedeni ile kapanma noktasını geldiği belirtiliyor.        

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve Yönetim Kurulu Üyeleri TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül ile görüştü. Ensar Gül’ü makamında ziyaret eden AYD yönetimi TÜRKSAT’ın Uydu fiyatlarını artırmasından dolayı Yerel Televizyonların çok zor durumda kaldıklarını, kısıtlı bütçelerle bunun üstesinden gelinemeyeceğini, yetkililerden anlayış beklediklerini ifade ettiler. Görüşmede Anadolu Medyasının artan uydu fiyatları nedeniyle zor durumda olduğunu belirten Burhan “Ya uydu fiyatları düşecek ya da bu televizyon kanalları kapanacak” dedi. Burhan ayrıca uydu “fiyatlarının yüzde 30 ucuzlamasını istedik bu süreci takip edeceğiz. Başbakanımızla, Ulaştırma Bakanımızla da görüşeceğiz diye konuştu.


Sinan Burhan Görüşme sonrasında TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül’ün Yerel medyaya destek vereceğini belirterek, Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da müjde beklediklerini söyledi.

Görüşmeye Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın yanı sıra Konya Kon TV den Nurettin Bay Rize Çay TV’den İbrahim Eksilmez, Elazığ Kanal Fırat’tan Zeki Akbıyık, Şanlı Urfa Kanal Urfa’dan Zeki Erdal, Kayseri Tv1den Muhammet Babur Malatya Vuslat Tv den Mustafa Boydak katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi