TÜRKİYYE KAMU-SEN ; İFTAR SOFRALARININ MALİYETİ CEP YAKIYOR

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu yıl iftar sofralarının maliyetinin geçen yıla göre 799,33 TL pahalandığı ortaya çıktı.

 
Sitemiz yazarlarından Ceyhun Kalender Türkiye Kamusen arge çalışmasını köşesine taşıdı...

Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi’nin yaptığı araştırmaya göre bu yıl iftar sofralarının maliyetinin geçen yıla göre 799,33 TL pahalandığı ortaya çıktı.
 

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlarımız için iftar yapmanın bedelini hesapladı.
Buna göre 4 kişilik bir ailenin iftar yapması için gerekli olan günlük tutarın en az 116,09 TL; bu yıl 30 gün sürecek Ramazan boyunca oruç açmanın maliyetinin ise asgari olarak 3.482,7 TL olduğu belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun resmi verileri ile piyasa rakamlarından yola çıkılarak yapılan araştırmada bir vatandaşın, oruç tuttuğu süre boyunca ihtiyaç duyduğu enerji, vitamin ve minerallerin sağlanabilmesi için gerekli olan gıda ürünleri ve miktarları tespit edildi. Rakamlar bu yıl iftar sofralarına geçen yıla göre %25 zam geldiğini gösterdi. Geçen yıl 29 gün süren Ramazan ayının bu sene 30 gün sürecek olması nedeniyle oluşan bir günlük fark oran hesabına dahil edilmedi.

YAZININ DEVAMI İÇİ,N TIKLAYIN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize'de Faciadan Dönüldü
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Araç Sayısı Artışa Geçti
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı