“Türkiye Hatibini Seçiyor”da Rize elemesi yapıldı

Fatih Medreseleri tarafından düzenlenen “Türkiye Hatibini Seçiyor 81 il’den 81 il’de 500 Talebe, 500 Hoca Yarışması”nın Rize elemesi yapıldı.

1986 yılından beri yüzlerce Hafız ve Hoca yetiştiren Fatih Medreseleri tarafından düzenlenen yarışma programı İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa Fatih Medreseleri’nin Rizeli Genel Başkanı Masum Bayraktar’ın yanısıra TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil ve Kredi ve Yurtlar Kurumu Rize Yurt Müdürü Kenan Sali de katıldı.

 

Rize’deki ön elemeyi Fatih Medreselerinin İstanbul Bağcılar Şubesi’nden Burak Doğan kazandı. Fatih Medreseleri Rize Şube Başkanı Sefa Düzenli ise yarışmada ikinciliği İstanbul Kavacık Şubesinden yarışmaya katılan Hüseyin Bayraktar ile paylaştı. 4.’ye Kur’an-ı Kerim hediye edilen yarışma sonunda ilk üç dereceyi paylaşan yarışmacılara ise plaket takdim edildi.

 

Fatih Medreselerini tanıtan sinevizyon gösterisi ile başlayan programın sunumunu Fatih Medreseleri Karadeniz Bölge Müdürü Yavuz Selim Ulusal yaptı. Açılış konuşmasını da gerçekleştiren Ulusal, yarışma hakkında bilgi vererek müslümanların birlik, beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacının her zamankinden daha çok ihtiyacı olduğu bu dönemlerde yarışmayı organize ettiklerine vurgu yaparak yarışma ile Müslümanlar arasındaki bu birlik, beraberlik ve kaynaşmayı pekiştirmek istediklerini söyledi.

 

81 ilde gerçekleşecek elemelerin ardından Finalin 29 Haziran 2013 tarihinde İstanbul Bakırköy’deki Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılacağını kaydeden Ulusal’ın konuşmalarından sonra program içerisinde yarışma yapıldı, Kur’an-ı Kerim ve minik öğrenciler tarafından ilahiler okundu. Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi bir konuşma gerçekleştirdi.

 

Trabzon İli Kurşunoğlu Camii İmamı Tevfik hoca’nın başkanlığında 5 kişiden oluşan jüri tarafından yarışmanın dereceleri şu şekilde belirlendi:

 1. Burak Doğan: Fatih Medreseleri İstanbul Bağcılar Şubesi

2. Sefa Düzenli: Fatih Medreseleri Rize Şube Başkanı ve Hüseyin Bayraktar: Fatih Medreseleri İstanbul Kavacık Şubesi

 3. Hüseyin Kamil Çayan: Fatih Medreseleri Sefaköy Şubesi

 4. Muhammed Said Erdoğan: Fatih Medreseleri Denizli Şubesi

 KUR’AN-A TÜM DÜNYA TÜM İNSANLIK MUHTAÇ FAKAT BİZLER 3 KİŞİYİ MÜSLÜMAN YAPACAK KADAR ÇALIŞMIYORUZ

 

Fatih Medreseleri Genel Başkanı Masum Bayraktar programda yaptığı konuşmada, Kur’an’a tüm dünyanın ve tüm insanlığın muhtaç olduğunu kaydetti. Bayraktar, kaliteli Müslüman nesiller yetiştirmek istediklerini kaydettiği konuşmasında “Yeryüzünde 1,5 Milyar Müslüman yaşıyor. Her bir Müslüman 3 kişiyi Müslüman yaparsa 4,5 Milyar insanı Müslüman yapar. Genel toplamda da dünyada 6 milyar Müslüman olur ancak demek ki bizler 3 kişiyi Müslüman yapacak kadar çalışmıyoruz. Allahü Teala’nın buyurduğu şekilde çalışmış olsak bugün dünyada 6 milyar Müslüman insan yaşıyor olurdu. Yüce Allah hem dünya hem ahiret hayatımızı kurtaracak şekilde bizlere yaşamayı nasip etsin.” dedi.

 Rizeli olduğu için Rize’ye gelmesinin hoşuna gittiğini de sözlerine ekleyen Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli’den, Sivas’tan, Kilis’ten ayrıca birçok ilden programlar için yoğun davetler geliyor ancak bu yoğun isteklere rağmen ayağım beni memleketime çekiyor. Şimdi soruyorum sizlere “Gençlik elden giderken, genç kızlar Allah yolundan uzaklaşırken sizler neler yaptınız?” gerçekten bu durumdan dolayı içi yanan bir Müslümanı uyku tutmaz, iştahı kaçar. Hiç uykunuz ve iştahınız kaçtı mı? Hayır… Oysa ki maddi konularda en ufak bir terslik olduğunda uykularımız kaçar iştahımız kesilir, yemeden içmeden kesiliriz. Allahım bizleri bu yolda da muvaffak eyler inşallah. Sizler de bu yolda üzerinize hangi görevler düşüyorsa onu Allah rızası için lütfen yapın.” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?