Türk Çayını Dünyaya Böyle Tanıttı

Belarus’un başkenti Minsk’te gerçekleşen, Rize Ticaret Borsası'nın da katıldığı Dünya Çay Şampiyonası’nda Türk çayı, Türk çaycılarına özgü tepsiyle dolu bardaklar havada çevrilerek tanıtıldı.

 Başkent Minsk te Beş yıldızlı bir otelde yapılan şampiyona da çay demleme,   farklı kültürlerinin çay sunum kültürü, çay ile ikram edilen yiyecek ve tadım branşlarında yarışmalar yapıldı.

Dünya çaylarının ve çay kültürünün yarıştığı yarışmanın jüri üyelerinden biri de Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş oldu.

Okumuş, Belarus da insanların çaya verdikleri önemi daha iyi anladıklarını, sadece kendi çay kültürlerini değil dünya çay kültürünü de yansıttıklarını ve bu vesile ile gençleri alkolden uzak tutup sağlıklı içeceklere yönlendirdiklerini söyledi.

Yarışmanın en ilgi çeken bölümlerinden biri Türk Çay Sanayii ve Çay Kültürü üzerine yapılan sunumdu Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder’in yaptığı Inter aktif sunum salonda yoğun ilgi gördü. Özellikle ince belli bardak, çift demlikle sunum ve dolu çaylarla tepsi Show etkinliğe renk kattı.


Uzmanlarla yapılan görüşmelerde dünya da çay tüketimin artma eğiliminde olduğu, kalite odaklı, farklı ürün çeşitleri ile pazara erişimin çok kolay olacağını belirttiler.

Şampiyona ya katılan Türkiye Minsk Büyük Elçiliği Ticari Ataşesi Fatih Turhan, Serdar Küçük ve İş Adamı Bünyamin İleri Beyaz Rusya’nın Türkiye ye yoğun ilgisinin olduğunu ve Türk Çay kültürüne benzer bir demleme kültürlerinin olduğunu bu nedenle Türk çayının Belarus pazarında yer bulacağını ifade ettiler.


Demleme-Sunum, Çayla Eşleşme ve Tadım alanında şampiyon olan yarışmacılara Borsa Meclis Başkanı Resul Okumuş, Genel Koordinatör Hasan Önder ve Neşe Çay’in Yönetim Kurulu Üyesi İdris Abanoz tarafından siyah çay, yeşil çay ve beyaz çay hediye edildi.





İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi