TÜBİTAK'dan RTEÜ'lü Öğretim Üyesine Ödül

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyedi Doç. Dr. Ülgen Aytan'a TÜBİTAK'dan ödül..

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülgen Aytan'ın yürütücülüğünü yapmış olduğu “Güneydoğu Karadeniz Planktonik Besin Zincirinde Mikrozooplanktonun Rolü” projesi, TÜBİTAK-Çevre, Atmosfer, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Destek Grubu (ÇAYDAG) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne (PPÖ) layık görüldü.

 
RTEÜ tarafından yapılan açıklamaya göre Aytan'ın yapmış olduğu araştırma projesinde, Güneydoğu Karadeniz’de planktonik besin zincirindeki enerji akışı ve çevre ile olan etkileşimi araştırıldı. Çalışma sonucunda elde edilen bulgular, ulusal ve uluslararası çalışmalarla kıyaslanarak Karadeniz pelajik ekosisteminde kilit rol oynayan planktonik gruplar değerlendirildi.
 
Açıklamada "Proje kapsamında; 4 Yüksek Lisans tezi tamamlanmış olup, elde edilen bulgular ile 2 adet makale, 1 adet uluslararası kitapta bölüm, 2 adet uluslararası bildiri,  8 adet ulusal bildiri yayımlanmıştır. Ayrıca projeden elde edilen bilgiler ışığında TÜBİTAK’ a yeni bir proje sunulmuş ve TÜBİTAK tarafından kabul edilmiştir." denildi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na Özel Etkinlikler