TKDK ÜÇÜNCÜ BAŞVURU ÇAĞRI İLANI BAŞLADI

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞININ İLGİLİ KURULUŞU TARIM VE KIRSAL KALKINMAYI DESTEKLEME KURUMU TARAFINDAN UYGULANAN 3. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI BAŞLADI. RİZE’DE TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

IPARD III PROGRAMI 2024 YILI İTİBARIYLA 81 İLE YAYGINLAŞTIRILDI
Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından uygulanan  3. Başvuru Çağrı  İlanı  yayımlandı. Başvuru Çağrı  İlanının toplam destek bütçesi ise 90 Milyon Avro…
Rize’de tanıtım ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Burada konuşan Rize İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç, Rize’de ki tarımsal faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.
Tarım Reformu Genel Müdürü-IPARD Yönetim Otoritesi Başkanı Dr. Osman Yıldız, kırsal alt yapı yatırımlarına dikkat çekti.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Genel müdürü Ahmet Abdullah Antalyalı, bütün Rize halkını projelerini sunmaya davet etti.
Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, tarımsal ve hayvancılık üretiminin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaptı. 
Programın büyük başarı göstermesi üzerine IPARD III Programı 2024 yılı itibarıyla 81 ile yaygınlaştırıldı. Başvuru sayısında büyük oranda artış beklendiği için ulusal katkı oranı yüzde 25'ten yüzde 50'ye yükseltildi. Böylelikle IPARD III Programı'nın toplam bütçesi ise 555 milyon avrodan 785 milyon avroya çıkarıldı. Yatırımcılar proje başvurularının online sistem kayıtlarını 16 eylül -18 ekim tarihlerinde yapabilecek. Süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üreten tarımsal işletmelerin yapım işleri, makine-ekipman ile hizmet alımları ve görünürlük harcamalarına yönelik giderler desteklenecek. Başvuru paketleri de 25 Ekim 2024 tarihine kadar 42 TKDK İl Koordinatörlüğü ve 39 ilde faaliyet gösteren TKDK İl İrtibat Ofislerine teslim edebilecek.
 


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan ÇAYKUR’a Üstün Başarı Belgesi
Rize'de Feci Kaza: 13 Yaşındaki Öğrenci Hayatını Kaybetti
Rize’de Gaziler Günü Programı: Vali Baydaş’tan Gazilere Onur Yemeği
Neslican Tay, Ölüm Yıldönümünde Anılıyor: Mücadelesi ve Güçlü Duruşu Unutulmuyor
Rize İnstagram sayfaları