Sütlüoğlu'ndan İşçi Alımı Açıklaması

Çaykur genel müdüründen işçi alımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sütlüoğlu İşkur tarafından neden hala müracaatların alınmadığını

   Çaykur genel müdürü İmdat Sütlüoğlu basın toplantısı düzenledi. Çakur'a alınacak 3500 işçi için meraklı bekleyiş sürerken neden gecikildiği konusunda açıklamada bulunan Sütlüoğlu:" İşçileri sezon başına doğru almamız gerekiyor şuan alımlar yapılsa bile sezon açılmadan çalıştıramayacağız acele etmemizin bir etkisi yok. İŞkur mevzuatında bazı sıkıntılar var. alınacak işçilerin çoğunluğu çay yükleme için alınacak bu yüzden 40 yaşın üstünde olmaması lazım erkek olması lazım güç gerektiren bir iş olduğu için bu kriterleri koymamız lazım şuan ki İşkur mevzuatında bu ayrımlar yapılamıyor bu yüzden mevzuat değişikliği  ile bize uygun hala getirilmeye çalışılıyor.Mevzuat  bakanlar kurulu kararı ile değişiyor bu yüzden tam bir tarih söylemek uygun olmaz dedi.

  Sütlüoğlu:" Alacağımız işçileri adalet çerçevesinde alacağız. Teknik lise dengi okullardan mevzun olan arkadaşlar , eksper olan , meslek yüksel okulu mevzunlar ,ı Ziraat ve orman mühendisleri ve iki yıllık teknik okul mevzunu olan arkadaşlar yine İşkur'un mevzuatı gereği KPSS puanları üzerinden alınacak. Kimin puanı yüksekse o alınacak. yukardan aşağıya  puanına göre alım olacağından adaletsizlikler ortadan kaldırılmış olacak. En az ilkokul mezunu yükleme işçileri ise noter huzurunda kura ile alınacak. Burada benim bile kontenjanım yok bir kişi bile benim işçi alma yetkim yok olmayacak böyle bir inisiyatif kullanılmayacak kim hak ediyorsa o alınacak" dedi.

Rize Haberleri
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur, Eylül Ayı Çay Ödemelerini Ne Zaman Yapacak ?
Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor