Suçlu kim?

Yeniköy Mahallesi TOKİ Konutları yanında yer alan 8 katlı binanın yan yatması üzerine ev sahipleri yan yatan binalarının sorumlusunu arıyor.

RİZE: Yeniköy Mahallesinde TOKİ Tarafından yapımı devam eden konutların yanında bulunan 8 katlı binanın yan yatmasından sonra evi boşaltan ev sahipleri TOKİ ye dava açtı.

     Yeniköy Mahallesi Dalyan mevkiinde TOKİ tarafından yapımı devam eden 750 konut inşaatının yanında bulunan ve 8 ailenin oturduğu binanın tabandan kayması sonucu bina yalanırken bina da oturan ev sahipleri 6 aydır sorumlu aradıklarını ve kirada oturduklarını söylediler.

    22 yıldır binada oturan Cengiz Büyük” Kentsel dönüşüm çalışmaları başladıktan sonra binada tabandan kayma başladı. Binamızın hemen önünden Çevre yolu geçecek, öncelikle Karayollarına dava açtık, Karayolları birinci mahkemede davayı kazandı ve kendilerinin ilgisi olmadığını belirtti. Şimdi ise TOKİ ye dava açtık. Asgari ücretle çalışan biriyim, aldığım ücret kiraya yetmiyor. 4 çocuklu 7 nüfuslu bir aileyim, aldığım ücret bize yetmiyor” dedi.

    Ömer Koto ise oğlunun yan yatan binada oturduğunu binanın kaymaya başlaması ile kiraya çıktığını söyleyerek “ Toki inşaatının başlaması ile bina sarsıldı ve yan yatmaya başladı. Binanın altında kayma var, artık devlet bizimle ilgilenmeli” dedi.

    Yakup Başköylü ise “ Evimiz vardı artık yok, bina yan yattı ve tehlikeli binayı tamamen boşalttık, TOKİ inşaatı başladı binamız kaymaya başladı, yol ile bitişik olan binamız yavaş yavaş alttan itibaren kaydı. Belediye ekiplerine haber verdik, binayı bize boşalttırdılar.  Asgari ücret ile çalışıyorum ve geçinemiyoruz. Bir devletimiz var, bugüne kadar kapımızı çalan olmadı” dedi.

 Suriyeli olduk

     Sinan Takma ise inşaatlarda çalıştığını belirterek “ Ailem köye taşındı, ben inşaatlarda çalıştığım için 6 aydır inşaatta yatıp kalkıyorum. Kira verecek durumum yok, kendi evimizden olduk, Bizde Suriyeliler ile aynı konuma düştük. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Devlet bir tarafı yaparken diğer tarafı mağdur etmemeli, devletimizin bu konuya el atmasını bekliyoruz, TOKİ ye dava açtık ve ne kadar sürer bilmiyoruz” dedi.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi