Son Kararnamede RİZELİ Hukukçular…

Son Kararnamede RİZELİ Hukukçular…

TRABZON’A RİZELİ HUKUKÇULAR

Kısa ismi HSYK olan Ha­kim­ler,Sav­cı­lar ve Yük­sek Ku­ru­mu’nun 1. Da­ire­si ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan yaz ka­rar­na­me­si yü­rür­lü­ğe gi­rer­ken komşu ve dost ili­miz Trab­zon’daki yar­gı­ya ata­nan isim­le­rin büyük bir ço­ğun­lu­ğu’nun “Ri­ze­li” ol­ma­sı­da dik­kat çekti.

Ya­pı­lan bu ve bun­dan ön­ce­ki “tayin ve ata­ma­lar” dik­ka­te alı­nın­ca Trab­zon’daki yar­gı­ya adeta Ri­ze­li Hu­kuk­çu­lar DAMGA vur­ma­ya devam edi­yor.

Hay­ret­tin AKÇİL’in Yar­gı­tay Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­na atan­ma­sıy­la bo­şa­lan Trab­zon Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na Amas­ya’nın “Ri­ze­li” Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU atan­dı.
Son 2 yıl­dır Ser­hat şehri Amas­ya’da Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı ola­rak görev yapan Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU Sa­kar­ya-Pa­mu­ko­va, Bay­burt ve Ma­ni­sa- Sa­lih­li’de Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı ve Sam­sun­da ise Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı gö­rev­le­rin­de bu­lun­muş ve bir­çok ba­şa­rı­la­ra imza atan Hukuk adamı ol­muş­tu.
Aslen Ri­ze-Ar­de­şen­li olan Trab­zon’un yeni Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Mit­hat KU­TA­NOĞ­LU’nun Ra­ma­zan Bay­ra­mı son­ra­sın­da da yeni gö­re­vi­ne baş­la­ma­sı bek­le­ni­yor. KU­TA­NOĞ­LU’nun Trab­zon’a atan­ma­sıy­la­da bo­şa­lan Amas­ya Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­lı­ğı­na­da Van Bölge Ad­li­ye­si Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Erol ÇELİK atan­dı.
Anım­sa­na­ca­ğı gibi Trab­zon Ağır Ceza Mah­ke­me­si Baş­kan­lı­ğı­na­da kısa bir süre önce Rize-İyi­de­re­li Hem­şe­ri­miz İbra­him KOLCU, Trab­zon Bölge İdari Mah­ke­me­si Baş­kan­lı­ğı­na­da Ri­ze-Ça­ye­li’li Hem­şe­ri­mi Recep KORK­MAZ ata­nan Hu­kuk­çu­lar ol­muş­tu.
Trab­zon’daki iş Mah­ke­me­si’nin Ha­kim­li­ği­ni­de üst­le­nen isim­de Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Yal­çın ÖTKEM bu gö­re­vi­ni­de ba­şa­rı ile sür­dü­rü­yor.
Ya­pı­lan “tayin ve ata­ma­lar” so­nu­cun­da da Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Em­ri­ye BA­KOĞ­LU’da yıl­lar­dır görev yap­tı­ğı An­ka­ra Ti­ca­ret Mah­ke­me­si’nin bu kezde Baş­kan­lı­ğı­na atan­dı.
Em­ri­ye BA­KOĞ­LU’da yıl­lar­dır Baş­kent’de­Ti­ca­ret Mah­ke­me­si Ha­ki­mi ola­rak görev yap­mış ve bir çok “ilk­le­re ve ba­şa­rı­la­ra” imza atan Hu­kuk­çu ol­muş­tu.
Bu arada son 4 yıl­dır Zon­gul­dak’da Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ahmet YI­KIL­MAZ’da bu son ka­rar­na­me ile bir­lik­te Zon­gul­dak Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı Ve­kil­li­ği­ne atan­dı.
An­ka­ra Hukuk Fa­kül­te­si me­zu­nu olan Ahmet YI­KIL­MAZ mes­le­ğe Mer­sin-Ana­mur­da baş­la­dı ve sı­ra­sıy­la­da De­niz­li-Ka­le, Van-Özalp ve An­tal­ya-Ke­mer’de Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak görev yaptı.
Eski Anzer Muh­ta­rı Adil YI­KIL­MAZ’ın oğlu olan Ahmet YI­KIL­MAZ’ın çı­ka­cak olan bun­dan so­na­ki ka­rar­na­me ile de Baş­sav­cı ol­ma­sı­na kesin gö­züy­le ba­kı­lı­yor.
Öte yan­dan  Şır­nak-Ulu­de­re’de Hakim ola­rak görev yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ha­ce­re Top­tan ŞİMŞEK’de Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı olan eşi Kemal ŞİMŞEK ile be­ra­ber Ba­lı­ke­sir-Su­sur­luk’a atan­dı.
Rize Dağsu Ma­hal­le­si Muh­ta­rı Mus­ta­fa Yıl­dız TOP­TAN’ın kızı’da olan Ha­ce­re Top­tan ŞİMŞEK eşi ile bir­lik­te yeni gö­rev­le­ri için­de Ra­ma­zan Bay­ra­mı son­ra­sın­da da Su­sur­luk’a me­sa­iye baş­la­ya­cak­lar.
Hu­kuk­çu ŞİMŞEK çifti 3 yıl önce de Muğ­la-Bod­rum’dan Şır­nak -Ulu­de­re’ye atan­mış­lar­dı.
2005 yı­lın­da Ağrı’da Rize Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğı­na ata­nan İsmet ÖZ­KO­RUL bu kez de Os­ma­ni­ye’ye yine düz Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak atan­dı.
ÖZ­KO­RUL Rize’deki gö­re­vin­den sonra önce Konya’ya son­ra­da Ko­ca­eli-Geb­ze’ye Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak atan­mış­tı.
T.C. Ada­let Ba­kan­lı­ğı­na Tet­kik Ha­ki­mi ola­rak görev yapan Rize-İyi­de­re­li Hem­şe­ri­miz Ali METE’de Sam­sun-Çar­şam­ba Ha­kim­li­ği­ne ata­nan isim oldu.
Çıkan Bu son ka­rar­na­me ile dik­kat çeken diğer “tayin ve ata­ma­lar” da şu şe­kil­de ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ahmet KUM­BA­SAR Gül­pı­nar Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan aynı gö­rev­le Çar­dak’a ,
Ümit TELCİ Sa­kar­ya-Gey­ve Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan Kars-Di­gor’a ,
Eski Çay­ku­Ri­zes­por’lu Milli Fut­bol­cu ile adaş olan Musa CAN Muğ­la-Bod­rum Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın’dan Ga­zi­os­man­pa­şa’ya ,
Ertan ER Yar­gı­tay Tet­kik Ha­kim­li­ğin’den İstan­bul-Ana­do­lu Ha­kim­li­ği­ne,
Hakan KA­RA­ALİ İstan­bul Cum­hu­ri­yet Sav­cı­lı­ğın­dan Sivas’a,
Ali TOP­LA­OĞ­LU Mer­sin-Tar­sus Ha­kim­li­ğin­den İspir Ha­kim­li­ği­ne,

Mus­ta­fa BEKAR Maz­girt Ha­kim­li­ğin­den Kon­ya-Sey­di­şe­hir’e atan­dı­lar.

Eski Rize Ba­ro­su Baş­kan­la­rın­dan olan Av. Hü­se­yin KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU’nun eski Digor Ha­ki­mi olan eşi Av. Sevda KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU’da bu son ka­rar­na­me ile Kırk­la­re­li-De­mir­köy Ha­kim­li­ği­ne atan­dı. Sevda KA­RA­AH­ME­TOĞ­LU en son ola­rak Be­yoğ­lu-Be­le­di­ye­si’nin Avu­kat­lı­ğı­nı ya­pı­yor­du.

Anım­sa­na­ca­ğı gibi kısa bir süre önce ya­pı­lan “tayin ve ata­ma­lar” da Çorum’da Cum­hu­ri­yet Sav­cı­sı ola­rak görev yapan Ri­ze­li Hem­şe­ri­miz Ozan KAYA Sinop Baş­sav­cı­lı­ğı­na ata­nır­ken Hakim olan eşi Gül­can KAYA’da Sinop’a Hakim ola­rak atan­mış­tı.

 
Ya­lo­va’nın Ri­ze­li Cum­hu­ri­yet Baş­sav­cı­sı Şaban YIL­MAZ’da bun­dan ön­ce­ki ka­rar­na­me ile An­ka­ra Batı ya­ka­sı Baş­sav­cı­lı­ğı­na ata­nan Ri­ze­li Hem­şe­ri­le­ri­miz ol­muş­lar­dı.

 



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi