Serkan Birben'den STK tepkisi

AKP Rize İl Başkanı Muhammet Avcı’nın önceki gün kamuoyuna açıkladığı Milletvekilleri için STK temsilcilerininde görüşü alınacak şeklindeki açıklamasının ardından Rize’de Birçok sivil toplum kuruluşu başkanı ve Siyasi Parti Temsilcileri bu uygulamaya tepki gösterdi.

Rize de bir çok STK, Meslek Kuruluşu Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği, Üyelik görevleri olan ve aynı zamanda MHP Rize İl Başkanı olan Serkan Birben AKP’nin bu uygulamasına yazılı bir açıklama ile tepki gösterdi.

Birben Açıklamasında “Vakıf, Dernek ve Meslek Kuruluşlarının siyaset yapması, bir partin arka bahçesi gibi gösterilip, temayül yoklamalarında oy kullandırılması uygun değildir” dedi. Ve şöyle devam etti;

Parlamenter Demokratik Hukuk Sistemi içerisinde STK’ların bir bölgenin, ülkenin ekonomik, sosyal ve Kültürel yönden gelişmesine katkı sağladığı aşikardır. Fakat bu sivil toplum kuruluşlarını kendi siyasi düşünceniz altında düşünüp, gelin birlikte karar verelim ve adaylarımızı oy kullanım demeniz asla kabul edilemez ve sivil toplum katılımcılığında gönüllük ilkesi ile çalışan insanları siyasallaştırmak ve bu kuruluşları temsil eden yöneticilerini buna alet etmek, bu kişilerin temsil ettiği sivil toplumun temeline dinamit koymaktır. Eğer siyaset yapılacaksa, STK‘lar içinde değil burada görev alan arkadaşlar siyasi parti içinde görev alabilirler, fakat bir siyasi parti için temayül yoklamasında STK’yı temsil etme noktasında oy kullanması, STK Faaliyetleri arasında yer almaz. Dernek Yönetim Kurularında görevli arkadaşlar, SKT’ları bu “gönüllülük ilkesini” her hangi bir parti adına ipotek altına alamaz. Yapılması gereken şu idi: Bağımsız anketörler ile ilimizde, ülkemizde Milletvekili olarak görmek istenilen kişiler araştırılması yapılıp, sonuçları ona göre işlenirdi. MHP’nin dün söylediği ile bu gün söylediği, doğru olanı alkışlayacağız, yanlış olanı söyleyeceğiz. Ben Dernekçilikten gelen, Sivil Toplum Katılımcılığından gelen bir İl Başkanıyım. Rize de bir çok STK, Meslek Kuruluşu Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği, Üyelik görevlerim vardır. Siyaseti Siyasi Partide yapıyorum. Ama Temsil ettiğim STK Yöneticiliği kimliği ile bir parti için asla temayül yoklamasına katılamam ve katılmadım.

Serkan BİRBEN

MHP RİZE İL BAŞKANI

Serkan Birben'den STK tepkisi


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur, Eylül Ayı Çay Ödemelerini Ne Zaman Yapacak ?
Ekrem Orhon Anısına Ovit Dağı’nda Cumhuriyet Tırmanışı Yoğun İlgi Gördü
Rize Ardeşen'de Heyelan: 3 Ev Tedbir Amaçlı Boşaltıldı
Ayder Yaylası Yeniden Doğdu: Koruma Projesi Tamamlandı
Deprem Sonrası Geldiği Rize’de Mozaik Sanatını İcra Ediyor