Salarha Tünelinde Çalışmalar Sürüyor

Salarha Tüneli için çalışmalar son sürat sürüyor. Yüklenici firmanın çalışmalarını Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara yakinen izliyor.

 alarha Tüneli’nin asırlardır bölgede konuşulduğunu ifade eden Çaykent Belediye Başkanı Hasan Kara; “Önceki yıllarda ortaya atılan tünel projesinde avan bir projeyle yola çıkılmıştı. Bu süreçte eski Çaykent Belediye Başkanı, şimdiki İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı'nın öncülüğünde, eski İl Genel Meclisi Başkanı Rahmi Metin, Salarha Bölgesi Muhtarları, Sivil Toplum Kuruluşları, bölge insanımız ve Güneysu Belediyesi'nin de destekleri ile Belediyemizce kamuoyu oluşturmak suretiyle gündemdeki yeri ve sıcaklığı korunmuştu. Yoğun kamuoyu desteği ile karayolları ağına alınan Salarha Tüneli’nde gerekli etüt ve proje çalışmaları yapıldı. 26 Mayıs 2015 tarihinde ihalesi bitirilerek proje çalışmalarına başlandı. Bölge insanımızın da büyük ilgiyle takip ettiği projeyi bizler de yakinen takip ediyoruz” diye konuştu. 

MESAFE 9.3 KİLOMETRE KISALACAK

Dalyan Mahallesi’nden Dörtyol Köyü arasında yapılacak tünelin yaklaşık 12 Km.lik bir mesafeyi 2,7 Km. ye indireceğini vurgulayan Kara; “Bu kısalma ile birlikte büyük bir zaman tasarrufu sağlanacak. Güney Çevre Yolu’na bağlanan bu tünelle, şehir içi ve sahil yolundaki trafik yoğunluğu da azalmış olacak. Salarha Tüneli, şehir merkezinin Güney istikametinde büyümesini sağlayacak ana arter olacak. Bu tünelle uzaklar yakın olacak, şehrimiz Salarha Deresine (Güneye) doğru daha da büyüyecek. Rize'nin güneye açılması ve Salarha Vadisi’nde yaşanan yoğun nüfusun il merkezine ulaşımı, Salarha Tüneli ile birlikte son derece konforlu hale getirilecek. Aynı şekilde il merkezinde imar ve trafik yönünden yaşanan sıkışıklık Salarha Deresine doğru uzanarak yeni yerleşim yerleri kazanılmış olacak. Dolayısıyla şehir merkezinin ihtiyaç duyduğu yeni yerleşim alanları, sosyal donatı alanları, eğitim, kültür ve spor alanında uygun alanlar kazanılmış olacak” şeklide konuştu.




TÜNEL ŞEHRİN BÜYÜMESİNE İMKAN TANIYACAK

Çaykent Beldesi'nin Salarha Tüneli ile beraber şehir merkezine mesafesinin 6,5 km mesafeye düşeceğini söyleyen Kara; “Beldemiz coğrafi özellikleri bakımından şehrin büyümesine imkan vermektedir. Ayrıca Andon Ilıcalarına kadar bölge önemli bir yerleşim yeri haline gelecektir. Bu da beraberinde bölgeye ekonomik bir katkı sağlayacaktır. Bu tünel hem Salarha Bölgesine hemde Rize iline önemli kazanımlar getireceğine inanıyorum. Şimdiden gelecek yılların Salarha Bölgesinin hayalini kurarak yatırımlarımızı yapıyoruz” ifadelerini kulandı.

EMEĞİ GEÇENLER UNUTULMADI

Başkan Kara bölge için son derece önemli projeye katkıda bulunanlara teşekkür ederek; “Salarha Tünelinin fikrini ilk ortaya atan insanlarımızdan ölenlere rahmet diliyorum. Devam eden süreçte projenin hayata geçirilmesi için büyük emekleri olan; başta eski Gümrük ve Ticaret Bakanı İstanbul Milletvekili Hayati Yazıcı, Eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, Rize Milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar, Osman Aşkın Bak, eski Rize Milletvekilimiz Ahmet Kabil, İl Genel Meclisi Başkanımız Mehmet Kazancı, Güneysu Eski Belediye Başkanımız Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ahmet Minder, eski Muradiye Belediye Başkanı Hüseyin Çakar, tüm sivil toplum kuruluşları, Salarha Bölgesi muhtarları ile gönülden destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyorum” dedi. 



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi