SAADET PARTİSİ RİZE MERKEZ İLÇE BAŞKANI MUSTAFA KALENDER, ÖĞRENCİ ŞENLİKLERİNİN VE GASTRORİZE’DEKİ EĞLENCELERİN FİLİSTİN'DEKİ DİRENİŞ SEBEBİ İLE ERTELENMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ

Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender,

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yapılacak öğrenci şenliklerinin ve Rize Belediyesi’nin organize ettiği GASTRORİZE etkinliğindeki eğlencelerin Filistin'deki direniş sebebi ile oluşan birlikteliği gölgeleyeceği için ertelenmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Kalender yaptığı basın açıklamasında, “Hepinizin bildiği üzere Türk silahlı kuvvetlerimiz Suriye’de bölücü terör örgütüne karşı savaş halinde. Bunun yanı sıra yüz yıla yakın bir zaman ilk kıblemiz ve Müslümanların namusu diye nitelediğimiz Filistin toprakları ve Mescidi Aksa’mız esaret altında. Terör devleti İsrail bu zaman zarfında yaşlı, genç, erkek, kadın gözetmeden katliam yaparak bu coğrafyada kan ve gözyaşına sebep oldu. Hamasın ve diğer mücahitlerin kutlu direnişinin başlaması ile birlikte yıllardır beklediğimiz zafer haberleri Dünya Müslümanlarının bir nebzede olsa bir araya gelmesine destek yürüyüşü ve benzeri eylemler düzenleyerek oradaki kutlu direnişe destek vermesine sebep oldu. Bu bağlamda bizler de Rize de Aanadolu Gençlik Derneği, Milli Gençlik Vakfı ve İHH öncülüğünde bütün duyarlı STK’ların ve halkımızın katılımı ile bir araya gelip İsrail Terör devletine lanetimizi, Filistin direnişine ise desteğimizi haykırdık. Önümüzdeki günlerde yine duyarlı Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve halkımızla daha kapsamlı eylemler yapılacaktır.” dedi.

“Bütün bunları ifade ettikten sonra, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenci şenliği adı altında bazı eğlencelerin yapılacak olması ve yine GastroRize etkinliği içerisinde düzenlenen eğlenceler şehrimize yakışmamaktadır. Bu tür eğlenceler İsrail terör devletinin işgaline karşı başlatılan bu direnişin insanımızda oluşturduğu duyarlılığı zedeleyeceği gibi konunun da unutulmasına sebep olacağı kanısındayız.” diyen Saadet Partisi Rize Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kalender, “Bundan dolayı başta Rektörümüz, Değerli hocamız Yusuf Yılmaz beyin ve Rize Belediye Başkanımız Sayın Rahmi Metin’in bu eğlenceleri iptal edeceklerini veya erteleyeceklerini ümit ediyoruz” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize’de Şoke Eden Olay: Sakal-ı Şerif Kayıplara Karıştı
Rize'de Sıra Dışı Doğa Olayı: Eylül Ayında Armut Ağacı Çiçek Açtı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Palamut Tezgahlarda Krallığını İlan Etti: Bu Yıl Sofraları Şenlendirecek mi?