RTEÜ'den Yaz Okulu Duyurusu

RTEÜ'den yaz okulu açılması hakkında açıklama geldi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) yaz okulu ile alakalı bir duyuru yayımladı.

Öğrencilerin yaz okulunun açılması yönündeki yoğun taleplerinin üzerine yapılan açıklamada üniversitede yaz okulunun açılması veya başka üniversitedeki yaz okullarından ders alınmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

Açıklama şöyle:

"2020 Yaz döneminde Üniversitemizde Yaz Okulu açılması konusunda, öğrencilerimiz arasında kaynağı belirsiz çeşitli haberlerin dolaşıyor olması ve gerek direk olarak gerekse sosyal medya üzerinden açılması yönünde taleplerin varlığı, bu konuda bir açıklama yapılmasını gerekli kılmıştır.

 
“Üniversitelerde Yaz Okulu uygulaması da dahil bütün eğitim-öğretim süreçleri “Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmelikleri” çerçevesinde yürütülmektedir. Ülkemizde 207 Yükseköğretim Kurumu vardır ve bu Üniversitelerin bir kısmının (yaklaşık 90 civarında) “Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeli”klerinde yaz okulu açılması yer aldığı için bu Üniversiteler yaz okulu açmaktadırlar. Ancak Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliklerinde yaz okulu bulunmayan yaklaşık 110 civarındaki üniversite ise yaz okulu açmamaktadır.
 
Öğrencilerimiz arasında yaz okulu açan Üniversiteler diye ismi dolaşan üniversiteler, yönetmeliklerinde yaz okulu uygulaması olduğu için Covid'19 salgını sürecinden önce de yaz okulu açan üniversitelerdir. Yoksa daha önce yönetmeliklerinde olmadığı için yaz okulu açmadığı halde Covid-19 süreci dolayısıyla 2019-2020 akademik yılında yaz okulu açan bir üniversite yoktur.
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, öğrencilerinin de görüşünü alarak, yaz okulu ve bütünleme konusunu karara bağlamış olup tercihini yaz okulu açılmaması ve öğrencilere tüm derslerden bütünleme hakkı verilmesi şeklinde kullanmıştır. Bu durum Üniversitemiz “Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği”nde de açık ve net bir şekilde yer almaktadır. Bundan dolayıdır ki, Üniversitemiz daha önceki yıllarda da yaz okulu açmamıştır. Mevcut yönetmeliğimiz çerçevesinde Covid'19 süreci dolayısıyla Üniversitemizin 2019-2020 akademik yılında yaz okulu açması veya başka üniversitelerin yaz okulundan ders alınmasına izin vermesi mümkün gözükmemektedir. Bu konu yönetmelik değişikliği gerektiren bir husustur ki, yönetmelik değişikliği de uzun sürmektedir.
 
Buna ilaveten Covid'19 süreci devam ettiği için 2020-2021 Güz Döneminde daha ağırlıklı olmak üzere Üniversitemiz bünyesindeki her programda belli sayıda ders uzaktan öğretim yöntemiyle verilmeye devam edecektir.
 
Öğrencilerimize, sağlıklı ve başarılı bir eğitim hayatı dileklerimizle,”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rize’de Ters Şeride Giren Kamyonet Tehlike Yarattı
Rize’de Kar Yağışı Nedeniyle Yaylada Mahsur Kalan Yaylacılar Kurtarıldı
Çayeli Bakır’dan Meme Kanseri Farkındalık Ayı’na Özel Etkinlikler