Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Şevki Kayış, su ürünleri yetiştiriciliğinde hastalıkların mücadele sürecinin kritik olduğunu vurgulayarak açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Kayış, "Balık yetiştiriciliğinde, özellikle yoğun üretim süreçlerinde hastalıkların sebep olduğu kayıpların önlenmesi büyük önem taşımaktadır. Üniversitemiz Su Ürünleri Fakültesi Hastalıklar Ana Bilim Dalı olarak, bölgede 20 yılı aşkın süredir balık hastalıklarıyla mücadeleye önemli katkılar sağlamaktayız. Özellikle alabalık yetiştiriciliği yapılan işletmelerde bakteriyel ve paraziter hastalıkların teşhis ve tedavisi konusunda işletmelere destek oluyoruz. Bu hizmetimizi sadece ülkemizde değil, aynı zamanda komşu ülke Gürcistan'a da danışmanlık hizmeti olarak sunuyoruz" dedi.
Prof. Dr. Kayış, su ürünleri yetiştiricilerinin fakülteye yaptıkları resmi başvuruların kısa süre içinde değerlendirilip raporlandığını ve tedavi sürecine ilişkin detaylı bilgilerin verildiğini belirtti. Fakültenin, 2 profesör, 1 doktor öğretim üyesi ve 2 araştırma görevlisiyle donanımlı laboratuvar desteği sağladığını ifade eden Prof. Dr. Kayış, "Balık patojenlerinin tanımlanması, bu patojenlerin antimikrobiyal direnç durumları, balıklarda korunma amaçlı aşı uygulamaları gibi konularda da bilgilendirme hizmeti sunmaktayız" şeklinde konuştu.
Üniversitenin asli görevinin akademik çalışmalar ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra yeni araştırmacıların yetişmesine ve sektördeki sorunlara çözüm bulunmasına katkı sağlamak olduğunu belirten Prof. Dr. Kayış, fakültenin bu doğrultuda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.