RTEÜ Rektörü Hüseyin Karaman, Eğitim Araştırma Hastanesi ile ilgili konuştu.

 Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Hüseyin Karaman, Çay tv genel yayın yönetmeni Hasan Yavuz Bakır’ın hazırlayıp sunduğu Perspektif programının konuğu oldu.

Eğitim Araştırma Hastanesi konusunda eleştirilere yanıt veren Karaman, ‘’ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Üniversite ilişkisini İnsanlar bazen sağlıklı kuramıyor. Eğitim araştırma hastanesi Üniversitenin hastanesi değildir. Adından da anlaşıldığı gibi Sağlık Bakanlığı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi. Burası Sağlık Bakanlığı'nın bir hastanesidir. Sağlık Bakanlığının yönetmeliklerine göre yönetilen bir hastanedir. Trabzon'daki Farabi Hastanesi gibi değildir. Farabi Tıp Fakültesi Hastanesi Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin hastanesidir. Ama burası Sağlık Bakanlığı'nın bir hastanesidir. Bizim üniversitemize ilişkisi şudur, Tıp Fakültesindeki hocalarımız baş hekimle yaptıkları sözleşme çerçevesinde hastanede çalışıyorlar. Bizimle irtibatı ancak bu kadardır. Hastanemizin tüm atama işlemleri sağlık bakanlığı üzerinden gider. Ama başhekim bizim hocamız, arkadaşımız olduğundan istişare halinde bu işleri yürütüyoruz. Resmi olarak hastane Sağlık Bakanlığına bağlı bir hastanedir. Ama koordineli bir şekilde yürütüyoruz. Bazen sosyal medyayı yazılıp çizilen söylemler var Bunlardan bazıları hastaneden Doktorlar gidiyor diye buna şöyle bir şey söyleyeyim Üç beş tane doktorumuz gidiyor bu Doğrudur. Ama bütün şehirlerde olan bir şeydir. Öyle çok fazla giden hekim sayımız Elhamdülillah yok. Zaten gitmemeleri için de uğraşıyoruz Gidene kimin bir kayıp olduğunu düşünüyoruz. Hayatın doğal akışı içerisinde Her insanın kendine ait özel sebeplerden dolayı zaman zaman hekimlerimiz gidebiliyor’’ dedi.

GENT TEDAVİLERİ RİZE’DE OLACAK.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni 23 tane profesör, 69 tane doktora Öğretim üyesi, 32 tane Doçent olmak üzere128 tane Öğretim üyesinin yanı sıra araştırma görevlileriyle beraber toplamda 285 hekim ile hizmet veriyor. Üniversitesi kadrosunun haricinde Sağlık Bakanlığı personeli ile bu sayı artıyor. Üniversite Kadrosunda yeni göreve başlayan Tıbbı Genetik uzmanı ile hastaların şehir dışına gitmek zorunda olmayacağını ifade eden Karaman, ‘’ Bizim şu an sağlık Rize şehri iyi bir hizmet alıyor. Yakın zamanda bizim genetik hocamız göreve başladı. Artık bütün hastalarımız Gent ilgili tedavilerini burada alacaklar. Gent neden önemli diye soracaksın, birtakım rahatsızlıklarda bunun genetik olup olmadığını test etmeniz gerekiyor. Bu testleri laboratuvarlarda yapabiliyorsunuz. Ama bu testi okumak önemli, bu testti okuyan kişinin de genetik hocası olması lazım. Şu an bu şehirde ilk defa bir Gent hocası oldu. Rizeli de bir hocamız, artık bundan sonra İnsanımız hastalarını başka illere götürmek zorunda kalmayacak.  Burada tedavileri yapılabilecek’’ diye konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Rize Haberleri

Kalkandere’de Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Kuruldu
Rize Masası'nda Müdürlükler Masaya Yatırıldı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Rizeli kadın bugün ne yemek yapacağım sorusunu yapay zekayla çözdü