RTEÜ Kontenjanlarının Tamamına Yakını Doldu

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kontenjanlarının Tamamına Yakını Doldu

2016-ÖSYS Sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrenci alan 12 Fakülte ve 4 Yüksekokulu bünyesinde yer alan lisans programlarındaki 2456 kontenjana 2419 öğrenci;  6 Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan ön lisans programlarındaki 2199 kontenjana da 2105 öğrenci yerleşmiştir. Bu rakamlara göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ön lisans programlarının kontenjanları % 95.73 oranında, lisans programlarının kontenjanları da % 98.46 oranında dolmuştur. Bu sonuçlara göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tüm kontenjanları % 97,18 oranında dolmuştur. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi hem ön lisans, hem de lisans programlarında yakalamış olduğu bu doluluk oranı ile Ülkemizdeki devlet üniversiteleri arasında oldukça iyi bir yere gelmiş ve en çok tercih edilen üniversitelerden biri olmuştur.

Son yıllarda başta akademik kadro ve fiziki alt yapı olmak üzere hemen her alanda büyük bir gelişme ivmesi yakalayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve öğrenciler tarafından talep edilen bölüm ve programlar açmaya devam etmiştir. Ülkemizin ihtiyacı ve istihdam odaklı bir anlayışla açılan bu bölümlerimiz öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görerek tercih edilmiş ve bu anlayışla lisans ve ön lisans düzeyinde açılan ve ilk defa öğrenci alan programlar için belirlenmiş kontenjanların yerleşen öğrenci sayısına göre yerleşme oranı % 99.48’e ulaşmıştır.

 

Yeni açılan 2016-2017 akademik yılında ilk defa öğrenci alacak olan programlar ve yerleşme oranları;

 

Ardeşen Turizm Fakültesi

Turizm işletmeciliği

% 100

Fen-Edebiyat Fakültesi

Gürcü Dili ve Edebiyatı

% 100

Fen-Edebiyat Fakültesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı ( İngilizce )

% 100

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Kimya Teknolojisi

% 95,12

Ardeşen Meslek Yüksekokulu

Turizm ve Seyahat Hizmetleri

% 100

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Fizyoterapi

% 100

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Lojistik

% 100

Adalet Meslek Yüksekokulu

Adalet (İÖ)

% 100

 

2016-ÖSYS ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tercih ederek yerleşen toplam 4524 öğrencimize ek olarak; Uluslararası öğrenci ve lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitimine başlayacak yeni öğrencilerimiz, 2016-ÖSYS ek yerleştirmeler ve dikey geçiş sınavı ile gelecek öğrencilerle birlikte 2016-2017 eğitim öğretim döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 5500 ile 6000 arasında yeni öğrenci alınacaktır. Bu öğrencilerle birlikte Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğrenci sayısı, mezunları eksiltip yeni yerleşen öğrencileri eklediğimizde 20 bine yaklaşmaktadır.

Rektör KARAMAN; yaptığı açıklamada, Üniversitemizin nitel ve nicel açıdan gelişerek bu günlere gelmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize, katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm paydaşlarımıza, milletvekillerimize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başkanı ve üyeleri ile hayırseverlere ve Rize halkına içtenlikle teşekkür ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ailesi’ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı tebrik ediyor, onları yetiştiren öğretmenler ile ailelerini kutluyor“ Üniversitemize Hoş Geldiniz” diyoruz dedi.


 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Gerçek Güvenlik Kamerası Görüntüsüyle Ortaya Çıktı
Rize’de Heyelan Riski Nedeniyle Bir Ev Tahliye Edildi, Yaşlı Hasta Sedye İle Taşındı
Smart Holding Çayelispor, Beykoz İshaklıspor’u 3-2 Mağlup Etti
Rize’nin Eksikleri Neler? Rize Gündeminin Nabzıını Tutan ‘Rize Masası’nda yapılan Projeler Konuşuldu
Rize Kent Konseyi 7. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi: Murat Yazıcı Yeniden Başkan Seçildi