RİZELİ PROFESÖR COVİD 19 'DAN HAYATINI KAYBETTİ

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi’ne kurucu Dekan'ı olan Prof. Dr. Kemal Sandıkçı bir süredir covit tedavisi görüyordu.

Cenazesi 06 Kasım ( Pazar Günü ) Öğle namazına müteakıp  Ardeşen merkez camiinde kılındıktan sonra aile kabristanlığına defnedilecek..

Prof. Dr. Kemal Sandıkçı Kimdir ?

1944 yılında Rize’nin  Ardeşen İlçesinde dünyaya geldi. Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’nında mezun olduğu 1966 yılında İstanbul İmam-Hatip Okulunu, 1970 yılında da İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. 1977 yılında Samsun Yüksek İslam Enstitüsünde Hadis Anabilim Dalı Asistanı oldu. Atatürk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde Yüksek lisans,  Doktorasını Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet S. Hatipoğlu yönetiminde tamamladı. 1983 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Yrd. Doç., 1987 yılında da Doçent oldu.

1993 yılında Profesör oldu ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesi’ne kurucu Dekan olarak atandı. Aynı üniversitede 18 yıl kurucu dekanlık görevini sürdürdü. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nde öğretim üyeliği görevini sürdürmekteydi. Evli ve 7 çocuk babasıdır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş: "heyelan Riski Devam Ediyor"
Rize’de Heyelanın Yaşandığı Alan Havadan Görüntülendi
Rize’de Şiddetli Yağışlar Pazar İlçesinde De Heyelanlara Neden Oldu
Rize Valiliğinde aşırı yağış uyarısı
Çayeli'nde Büyükköy'de selden sonra büyük tehlike