Rizeli Gencin Kar Motosikleti Sosyal Medyada Gündem Oldu

BÖYLE OLUR RİZELİ’NİN KAR MOTOSİKLETİ. RİZE'DE YAŞAYAN VE ARAÇLAR ÜZERİNDE YAPTIĞI İCATLARLA TANINAN GENÇ BU KEZ MOTOSİKLETİYLE KARDA GEZEBİLMEK İÇİN MOTOSİKLETİNE KIŞ TEKERLEĞİ TASARLADI.AYRINTILIR CAYTVHABER.COM'DA

Rize’de yaşayan ve yaptığı araç modifikasyonlarıyla tanınan 18 yaşındaki Salih Çakır, bu kez motosikletini karda kullanabilmek için geliştirdiği pratik çözümle dikkat çekti. Çakır, motosikletine kendi tasarımı olan “kış tekerleği”ni uygulayarak kar üzerinde başarılı bir şekilde ilerlemeyi başardı.

Daha önce zırhlı hale getirdiği Tofaş aracıyla gündeme gelen Çakır, yoğun kar yağışı nedeniyle motosikletini kullanamayınca kendi yöntemini geliştirdi. Önce motosikletin tekerleklerini söken Çakır, şambrelleri matkapla delip dış kısmına vidalar yerleştirdi. Somunlarla sabitlediği bu sistemi yeniden monte ederek kar üzerinde denemeye başladı.

Sosyal medyada paylaştığı görüntüler kısa sürede beğeni ve yorum yağmuruna tutuldu. Çakır, “Bu sistemi zırhlı Tofaş’ım için de tasarlamıştım ama henüz takmak nasip olmadı. Köy yollarında ulaşım için güzel bir çözüm oldu” dedi.

Salih Çakır’ın kar motosikleti icadı, Rize’de kıvrak zekâlı gençlerin üretkenliğine bir örnek daha eklemiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Çaykur Rizespor'dan Samet Akaydın ve Taha Şahin A Milli Takım'a Davet Edildi
Rize'de 9 Katlı Binanın Çatısında Yangın
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri
Ankara RİDEF Kadın Kolları İftar Programında Organ Bağışına Dikkat Çekti