Rizeli Çocuklardan Çevreye Duyarlılık Mesajı: "Yere İzmarit Atma, Geleceğini Karartma"

RİZE'DE ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRMAK AMACIYLA HAREKETE GEÇEN ÇEVRE DOSTU 7 – 8 YAŞLARINDAKİ ÇOCUKLAR, SİGARA İZMARİTLERİNİN ÇEVREYE VERDİĞİ ZARARA DİKKAT ÇEKMEK İÇİN MEMİŞAĞA PARKI'NDA VATANDAŞLARI SOKAĞA İZMARİT ATMAMA KONUSUNDA UYARDI

Rize'de çevre bilincini artırmak amacıyla harekete geçen çevre dostu çocuklar, sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zarara dikkat çekmek için farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Rize Kent Konseyi ve Rize Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, gönüllü “Su Müfettişleri” olarak adlandırılan 7-8 yaşlarındaki çocuklar, Memişağa Parkı'nda vatandaşları sokağa izmarit atmama konusunda uyardı.

Çevre İçin El Ele
Daha önce Çarşı AVM ve çevresinde farkındalık çalışmaları yapan çocuklar, bu kez Memişağa Parkı’nda Rize Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinin eşliğinde vatandaşlarla buluştu. “Rizeli Doğayı Sever, Çevreyi Korur” sloganıyla yola çıkan çocuklar, sigara izmaritlerinin çevreye verdiği zararları anlatan broşürler dağıtarak, esnaf ve vatandaşlara önemli mesajlar verdi.

İşyerlerine Örnek Olma Çağrısı
Etkinlik kapsamında çocuklar, üzerinde “Bu İşyeri İzmaritini Sokağa Atmıyor, Şehre Örnek Oluyor” yazılı etiketleri işyerlerine dağıtarak, camlarına asmaları için ricada bulundular. Çevre bilincini artırmak için büyüklerine hitap eden çocuklar, "İzmarit atma, geleceğimi karartma. Temiz bir şehirde yaşamamıza izin verin" şeklinde mesajlar verdiler.

Rizeli çevreci çocukların bu anlamlı etkinliği, şehrin daha temiz ve yaşanabilir bir yer olması için büyük beğeni topladı. Çevre kirliliğine dikkat çeken bu farkındalık çalışmaları, kentte geniş yankı uyandırmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Rize Haberleri

Rize Belediyespor, Spor Toto'ya Mağlup Oldu: Gözler Rize Derbisine Çevrildi
Rize Belediyesi’nden Avrupa Spor Haftası Kapsamında Spor Etkinliği
Rize’de Çalınan Sakal-ı Şerif Vicdan yapan hırsız tarafından yerine bırakıldı
Rize İnstagram sayfaları
Son Dakika Rize Haberleri